TREBALL

Els autònoms pirinencs poden demanar l’ajut de 2.000 € a la Generalitat a partir d’aquest dilluns

La sol·licitud s’ha de presentar via telemàtica
Clients a una barra d'un de Sort prenent el cafè el 8 de juny del 2020. (horitzontal)
photo_camera Clients a la barra d'un cafè de Sort, abans del tancament obligat dels bars/Marta Lluvich

A partir d’aquest dilluns, a les 9 del matí, es podrà sol·licitar l’ajut de 2.000 euros que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies donarà a les persones autònomes afectades per les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. La sol·licitud s’ha de presentar via telemàticatreball.gencat.cat/ajutautonoms.

El termini per presentar la sol·licitud finalitzarà el 16 de novembre o quan s’exhaureixi el pressupost de 20 milions d’euros. L’objectiu de l’ajut de 2.000 euros és afavorir el manteniment de l’activitat econòmica i pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia d’aquest col·lectiu.

Pla mitjà del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Imatge del 7 de setembre de 2020. (Horitzontal)

(Foto: El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani / Marta Casado Pla)

La nova partida pressupostària de 20 milions d’euros s’afegeix a la dels ajuts de 7,5 milions d’euros aprovats pel Departament el passat mes de març, que va beneficiar 8.869 persones autònomes.

Requisits

Aquest ajut està destinat a les persones treballadores autònomes donades d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) que exerceixin qualsevol l’activitat econòmica com a persona física a títol individual, mutualistes, societaris, socis cooperativistes, tots fins a un màxim de 6 persones incloses el titular o els titulars.

Els requisits que aquestes persones autònomes han de complir per presentar la sol·licitud són, en concret, els següents:

  • Ha de tenir el domicili fiscal en un municipi de Catalunya.
  • La base imposable de la darrera declaració de la renda de les persones físiques disponible de la persona sol·licitant ha de ser igual o inferior a 35.000 euros, en cas d’acollir-se al sistema de tributació individual, i d’igual quantia, en relació a la part de la base imposable corresponent al sol·licitant, en cas d’acollir-se al sistema de tributació conjunta.
  • El rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres de 2020 no ha de superar l’import de 13.125 euros.
  • Aquest ajut de 2.000 euros és compatible amb qualsevol altre ajut, prestació, subsidi o subvenció, públics o privats, destinat a la mateixa finalitat, inclòs amb persones d’alta al règim general de la seguretat social i règims integrats.