FORESTAL

Els alumnes del curs del PFI-PTT de la Seu reben els diplomes d'auxiliars d’activitats forestals

Dels 16 alumnes, 14 l’han finalitzat i certificat per accedir a CFGM. Tres han trobat feina per l’estiu i la resta dels alumnes seguiran estudiant el CFGM que hagin escollit.  
Curs auxiliars d’activitats forestals 1
photo_camera Acte de lliurament de diplomes als alumnes el PFI-PTT curs 2023-24 de la Seu d'Urgell / laseu.cat

La sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dilluns l’acte de lliurament de diplomes dels i de les alumnes que han seguit el curs d’auxiliar d’activitats forestals en el marc del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) que organitza el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea d’Educació del Consistori urgellenc.

Els i les joves d’aquest curs del PTT han recollit a mans de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de la Seu, Christina Moreno, de la tutora d’aquesta formació, Mercè Valls, i dels docents David Manzanera i David Noguera, un diploma en reconeixement a la seva formació realitzada durant aquest curs 2023-2024. La tutora d’aquest PFI-PTT ha felicitat a aquests joves, els ha animat a seguir formant-se i ha valorat “molt positivament” aquest perfil professional que s’ha dut a terme per tercer curs consecutiu. Valls ha remarcat que “acabar aquest PFI-PTT permet als alumnes poder accedir a qualsevol CFGM que ofereixen el sistema educatiu”.

curs auxiliars d’activitats forestals 3
Acte de lliurament de diplomes als alumnes el PFI-PTT curs 2023-24 de la Seu d'Urgell / laseu.cat

Per la seva part, Christina Moreno ha volgut subratllat que l’existència de recursos com el Pla de Transició al Treball “engrandeixen el sistema educatiu”. “Un sistema que ha d’esdevenir comprensiu i permeable a totes les realitats que viuen els i les nostres alumnes. Un sistema que ha d’adaptar-se i reinventar-se amb el coneixement i consciència de la individualitat de l’alumne. Oferint així unes oportunitats reals i en diferents moments del camí”, ha reblat Moreno.

L’acte de lliurament de diplomes ha finalitzat amb la projecció d’un vídeo que recopila de manera resumida parts dels projectes treballats per aquest nois i noies que han finalitzat aquest PTT.

El curs d’auxiliar d’activitats forestals el van iniciar 16 alumnes, dels quals 14 l’han finalitzat i certificat per accedir a CFGM. 3 dels alumnes començaran a treballar aquest estiu, mentre que la resta dels alumnes seguiran estudiant el CFGM que hagin escollit.  

curs auxiliars d’activitats forestals 3
Acte de lliurament de diplomes als alumnes el PFI-PTT curs 2023-24 de la Seu d'Urgell / laseu.cat

El professorat d’aquest PTT està format per Mercè Valls, tutora, i els docents David Manzanera i David Noguera, així com tècnics de la Fundació Integra Pirineus, mentre que set empreses i ajuntaments del territori han acollit les pràctiques de l’alumnat. 

Auxiliar en activitats forestals

El perfil d’auxiliar en activitats forestals consisteix a realitzar operacions auxiliars necessàries per a la conservació, millora i aprofitament de la muntanya, operant amb la qualitat indicada, observant les normes de prevenció de riscos laborals i protecció mediambiental corresponents.

El curs té una durada d’un curs acadèmic sencer, és a dir, 1.000 hores en total. La part teòrica d’aquesta formació es realitza a les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell, mentre que la part de formació pràctica es duu a terme en diferents espais naturals del nostre municipi com ara el Pla de les Forques.

Aquest PFI-PTT és un projecte de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb el suport de l’Institut per Al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i la col·laboració d’Integra Pirineus.

El PFI-PTT s’adreça a joves, entre 16 i 21 anys, que no hagin aprovat l’ESO.