ESPAIS NATURALS

Els agents rurals patrullen per la zona fronterera amb Andorra durant la setmana de l'isard

El cos d’agents rurals han posat en marxa aquest diumenge un operatiu de vigilància especial per prevenir i detectar infraccions durant la setmana de caça de l’isard d'Andorra.
HELICÒPTER VIGILÀNCIA AGENTS RURALS
photo_camera Dos membres del cos d'Agents Rurals amb un helicòpter de vigilància / Agents Rurals

El cos d’agents rurals han posat en marxa aquest diumenge un operatiu de vigilància especial a la zona fronterera catalana amb el Principat d'Andorra per prevenir i detectar infraccions durant la setmana de caça de l’isard.

L’operatiu, implementat en coordinació amb el cos de Banders d'Andorra, estarà en marxa fins al diumenge 18 de setembre, va informar ahir el cos mitjançant el seu compte oficial a les xarxes socials. “Prevenim el furtivisme i fem que es compleixi la normativa, conjuntament amb @BandersAndorra”, van piular els agents rurals. El cos va detallar que en la primera jornada de vigilància va interposar 22 denúncies contra infractors. D’aquestes, quatre van ser per encendre foc i, les 18 restants, per acampar en zones on la normativa vigent a Catalunya no permet de fer-ho.

Agents Rurals Banders

La setmana de l’isard se celebra enguany de l’11 al 18 de setembre. El nombre total de captures previstes per a aquest període és de 201. La població d’isards en terreny cinegètic comú i en els vedats de caça de Xixerella, Sorteny i Ransol és d’un total de 1.007, superior als isards comptabilitzats l’any passat, quan eren 973. La xifra demostra la tendència a l’alça registrada els darrers anys, que reflecteix que la població va en augment afavorida per l’important nombre de cabrits detectats enguany, 327.