RESIDUS

Els Agents Rurals localitzen, durant el mes de gener, 139 abocaments incontrolats de residus

Ho atribueixen a l'augment d'inspeccions, que els ha permès identificar fins a un 30% dels autors 
Residus Agents Rurals 1
photo_camera Els Agents Rurals localitzen, durant el mes de gener, 139 abocaments incontrolats de residus / @agentsruralscat

Durant aquest darrer mes de gener els Agents Rurals han localitzat i comunicat als respectius ajuntaments 139 abocaments incontrolats de residus. Des del cos mediambiental de la Generalitat ho atribueixen a l'augment d'inspeccions, que els ha permès identificar fins a un 30% dels autors i recorden que llençar residus al medi natural és un acte d'incivisme i és sancionable.

L'any passat, les denúncies per aquests tipus d'abocaments van superar les 1.200, una xifra que representa un 18% més que el 2022. Això vol dir que cada setmana es detecten una vintena d'abocaments arreu de Catalunya.

Residus Agents Rurals 2
Els Agents Rurals localitzen, durant el mes de gener, 139 abocaments incontrolats de residus / @agentsruralscat

Els agents aixequen acta i fan fotografies de les restes abocades per mirar de trobar alguna pista sobre els autors. De vegades es troben factures, documents o cartes on hi apareix algun nom i adreça. Gràcies a aquestes indagacions, segons els Agents Rurals, en un 30% dels casos aconsegueixen localitzar l'autor de l'abocament il·legal.

Aleshores se'l multa i se l'obliga a retirar tota la brossa i a netejar la zona. Però, segons la llei de residus, si no els localitzen, són els propietaris dels terrenys els que se n'han de fer càrrec.