ESPAIS NATURALS

Els Agents Rurals denuncien els responsables d'una instal·lació d'slackline sobre l'estany de Baborte

No disposaven de la corresponent autorització del Parc Natural de l'Alt Pirineu i s'enfronten a multes de fins a 3.000 euros.
Estany Baborte Agents Rurals 1
photo_camera Instal·lació per a la pràctica d'slackline, sobre l'estany de Baborte al PNAP / Agents Rurals

El cos d'Agents Rurals han localitzat i denunciat una instal·lació per a la pràctica d'slackline, sobre l'estany de Baborte, al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Un cop identificats els responsables de la instal·lació, els Agents Rurals han constatat que no disposaven de la corresponent autorització del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Estany Baborte Agents Rurals 2
Instal·lació per a la pràctica d'slackline, sobre l'estany de Baborte al PNAP / Agents Rurals

Els infractors  s'enfronten a multes de fins a 3.000 euros. Des del cos mediambiental de la Generalitat han indicat que aquest tipus d'instal·lació pot generar perill en fauna i aeronaus, especialment helicòpters de rescat dels Bombers de la Generalitat, "perquè aquesta és una zona de vol freqüent pels accidents de muntanya que s'hi produeixen". 

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha recordat la obligatorietat de demanar autorització prèvia per al muntatge de slacklines i tirolines, així com la instal·lació de noves vies d'escalada i vies ferrades.

L'slacklinen, un esport en expansió

Un esport en expansió que combina aventura, equilibri i acrobàcia.L’esport, que es practica sobre una cinta tensada, compta amb diferents modalitats: el trickline que es practica a poca distància de terra, el longline, que consta de línies més llargues per caminar-hi i els més extrems, el highline i el waterline, que es practiquen a més de 20 metres d’altura a la muntanya o sobre l’aigua. 

comentaris