09.12.2022 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS 30M

Les eleccions al Parlament de Catalunya, el 30 de maig

Les eleccions al Parlament de Catalunya estaven convocades per al 14 de febrer, però s'han ajornat per la tercera onada de contagis

Pere Aragonès signa decret eleccions 30M
El vicepresident Pere Aragonès signant el decret d'eleccions / govern.cat
Les eleccions al Parlament de Catalunya, el 30 de maig

El Govern de Catalunya ha aprovat aquest divendres a la tarda el decret que posposa les eleccions catalanes del 14 de febrer per la crisi sanitària provocada pel coronavirus i convoca els comicis per al 30 de maig. El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en funcions de president, ho ha explicat en una declaració institucional telemàtica després d’haver firmat el decret després de la reunió extraordinària del Consell Executiu.

Pere Aragonès ha defensat que mantenir les eleccions el 14 de febrer suposava un "risc inassumible" a nivell sanitari i afectaria a la participació electoral, i considera que la nova data és la millor opció per celebrar-les amb seguretat.

Pla general de la taula de partits al Parlament sobre les eleccions del 14-F. 15 de gener del 2021, amb la consellera de Salut, Alba Vergés, parlant amb el secretari general de Salut, Marc Ramentol, en primer terme. (Horitzontal)(Foto: Taula de partits al Parlament sobre les eleccions del 14-F. aquest divendres / Mariona Puig)

Els partits polítics i el Govern han arribat a un consens "majoritari" per ajornar les eleccions al Parlament fins al proper 30 de maig. Així ho han explicat diverses fonts parlamentàries una vegada ha acabat la taula de partits que s'ha celebrat a la cambra catalana. Celebrar els comicis a finals de maig ha estat la proposta que ha portat el Govern a la reunió malgrat que algunes formacions plantejaven altres dates. El PSC apostava per ajornar-les només un mes i celebrar-les el 14 o el 21 de març. Els socialistes mantenen que s'han de fer abans de la data que ha proposat el Govern. 

Les eleccions al Parlament de Catalunya, el 30 de maig
Comentarios