06.12.2022 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

Educació gestiona 15 substitucions de professorat a l'Alt Pirineu a causa de les baixes per Covid

 Almenys 2.000 docents causen baixa el primer dia del 2n trimestre a Catalunya
Pla obert d'un grup classe de secundària de l'Institut Escola d'Oliana (Alt Urgell) el primer dia de curs escolar. Imatge del 13 de setembre de 2021. (Horitzontal)
Un grup classe de secundària de l'Institut Escola d'Oliana / Albert Lijarcio
Educació gestiona 15 substitucions de professorat a l'Alt Pirineu a causa de les baixes per Covid

El curs escolar ha tornat a l’activitat aquest dilluns, després de les vacances de Nadal, amb relativa normalitat a la demarcació de l'Alt Pirineu, malgrat que ha coincidit amb el pic de contagis per Covid de la sisena onada.

La represa escolar ha anat acompanyada d'un protocol nou pel que fa a la gestió de la covid-19 als centres escolars i amb més del doble de substitucions sol·licitades respecte el mateix moment del curs passat. A Catalunya el Departament d’Educació va gestionar ahir 1.517 nomenaments de personal docent, 15 dels quals van ser per a centres de la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran.

Segons ha informat la coordinadora del departament d'Educació, Rosa Marsol, les baixes comptabilitzades per Covid als centres educatius pirinencs han estat un total de 17, de les quals 15 s'ha fet efectiu el nomenament de les de les substitucions i 2 no s'han pogut nomenar perquè es tractava d'especialitats no disponibles a les llistes d'interinatges i es cobriran durant els propers dies.

Pla mitjà del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. Imatge del 17 de desembre del 2021. (horitzontal)(Foto: El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray / Maria Belmez)

El Departament d'Educació ha ampliat de forma extraordinària el nomenament de docents per fer front a la tornada a les classes després de les vacances de Nadal. En concret, l'executiu ha resolt el nomenament a tot Catalunya de 1.517 nous mestres i professors. Han de servir per cobrir totes les baixes a partir de 5 dies, 2 menys que fins ara. També es poden fer nomenaments excepcionals d'urgència si hi ha centres amb més de 3 baixes inferiors a 5 dies. Per minimitzar les possibles baixes de professorat, hi haurà nomenaments telemàtics cada dia durant aquesta setmana i la propera. 

Educació gestiona 15 substitucions de professorat a l'Alt Pirineu a causa de les baixes per Covid
Comentarios