MUNICIPIS

Durro, a la Vall de Boí, i Arties, a la Val d'Aran, reconeguts com "els pobles més bonics"

Durro va celebrar el nomenament amb un acte festiu obert a tota la població de la Vall de Boí
Durro poble més bonic
photo_camera L'alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, amb Enric Plaza i Francisco Mestre / vallboi.com

El poble de Durro, a la Vall de Boí, i Arties, a Naut Aran, han passat a formar part de l'Associació de 'Pobles més Bonics d’Espanya'. Juntament amb Bagergue, també a Naut Aran i inclòs el 2019, són ara per ara els pobles pirinencs integrants d'aquesta llista.

Després d’haver presentat la candidatura de Durro per formar part de l’associació i superar amb èxit l’avaluació, al mes de desembre durant la reunió anual de l’associació, es va confirmar l’entrada de sis noves localitats que passarien a ser efectives a partir de l’1 de gener de 2023.

Durro poble més bonic 2
L'alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, amb Enric Plaza i Francisco Mestre / vallboi.com

El fet de que Durro entri a formar part d’un dels pobles més bonics d’Espanya és per tot el seu conjunt arquitectònic, cultural i natural. Durro manté un aire rústic i medieval amb un nucli antic abrupte combinant l'aspecte residencial amb el ramader i agrícola.  Les construccions demostren la prosperitat passada del poble. A més, cal afegir que hi coincideixen tres patrimonis Unesco, l’església de la Nativitat i l’ermita de Sant Quirc com a patrimoni Mundial, Les falles, patrimoni immaterial i el reconeixement Unesco de destinació Starlight.

Per tot això, el passat divendres 24 de març, es va celebrar a Durro l’acte de proclamació com a membre de l’associació, que va comptar amb els parlaments de l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Durro-Saraís, Enric Plaza, i del president de l’associació dels “Pobles més bonics d’Espanya”, Francisco Mestre. Els parlaments tant d’una part com de l’altra, van expressar la il·lusió, el compromís, l’oportunitat i la visibilitat que genera formar part d’aquesta associació reconeguda arreu, i la retroalimentació que així mateix proporciona. 

La part més festiva i com a part de i l’entitat del poble i de la Vall de Boí, la van protagonitzar els propis habitants ballant el Ball Pla amenitzat pel grup local Ribatònics.

Arties
Arties va celebrar la incorporació a l'associació 'Pobles més Bonics d’Espanya' / nautaran.org

Per la seva banda, Arties va celebrar el nomenament de 'poble més bonic', aquest dissabte. Ho va fer amb un to festiu, donant un tomb pel poble i, tot seguit, amb uns parlaments a càrrec de Lina Fanlo, alcaldessa d’Arties e Garòs; César Ruiz-Canela, alcalde de l'Ajuntament de Naut Aran; Francisco Mestre, president de l'associació  'Pobles més Bonics d’Espanya' i de la Sindica del Conselh Generau d'Aran, Maria Vergés.