SERVEIS SOCIALS

Drets Socials obrirà el 2023 dos nous serveis d'orientació i acompanyament a les famílies a l'Alt Pirineu

Els dos nous SOAF s'obriran a l'Alt Urgell i al Pallars Jussà amb finançament del Govern i gestió municipal.
SOAF
photo_camera Violant Cervera ha participat aquest diumenge a l'acte del Dia Internacional de les Famílies / govern.cat

El Departament de Drets Socials obrirà el 2023 dos nous serveis d'orientació i acompanyament a les famílies (SOAF), amb finançament del Departament, a l'Alt Urgell i al Pallars Jussà. Ho ha anunciat aquest diumenge la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, durant la celebració a Lleida de l'acte central del Dia Internacional de les Famílies. "Les polítiques del Departament de Drets Socials són de suport a les famílies, amb aposta per l'acompanyament personalitzat, a través de serveis com el d'orientació i acompanyament", ha afirmat.

SOAF
La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha participat aquest diumenge a l'acte del Dia Internacional de les Famílies / govern.cat

Els SOAF són serveis de caràcter universal que ofereixen suport a totes les famílies davant moments de canvis o incertesa (com una separació o una situació de conflicte). També són de caràcter preventiu, ja que ajuden a reforçar les capacitats i fortaleses de les famílies per afavorir relacions familiars saludables i enfortir les habilitats parentals. A Catalunya actualment hi ha 68 SOAF en funcionament que atenen aproximadament a 5.000 famílies.

Així doncs, el Departament de Drets Socials està desplegant, per mitjà del Pla estratègic de serveis socials, aquests serveis de manera progressiva per tot el territori, amb gestió municipal i finançats a través del Contracte Programa del Departament amb els ens locals, o bé amb subvencions (COSPE I IRPF).

A través del programa, el Departament de Drets Socials finança –en línies generals- el 66% del cost dels professionals dels equips bàsics de serveis socials i els programes que es desenvolupen. Els ens locals hi aporten l'altre 34%, si bé hi ha serveis que la Generalitat finança al 100% (com els equips d'atenció a la infància o les instal·lacions juvenils).