ACCESSIBILITAT

Drets Socials destinarà 400.000 euros per a la millora de l'accessibilitat a 8 ajuntaments de l’Alt Pirineu

Es tracta d’una de les línies del fons Next Generation EU que impulsa el Departament per reconèixer i garantir els drets de les persones amb discapacitat i la seva integració plena en tots els àmbits.
Ajuntament de Lladorre
photo_camera L'Ajuntament de Lladorre rebrà una subvenció per a la millora de l'accessibilitat

El departament de Drets Socials de la Generalitat destinarà 400.000 euros per a la millora de l'accessibilitat a 8 ajuntaments de l’Alt Pirineu. Aquests són: Bolvir, Coll de Nargó, Gavet de la Conca, Lladorre, Meranges, Rialp, la Seu d’Urgell i Tremp.

Drets Socials ha publicat la proposta de resolució de la convocatòria de subvencions adreçada a ens locals per a dur a terme projectes que millorin l’accessibilitat als espais d’atenció ciutadana, tant físics com telemàtics. Concretament, el Departament destinarà, fins el 2024, 3.921.000 euros del fons Next Generation EU a 86 municipis i 1 consell comarcal que han presentat sol·licituds en aquesta línia.

La inversió servirà per dur a terme actuacions en matèria d’accessibilitat i de supressió de barreres físiques i sensorials en edificis de titularitat municipal. També es finançaran accions de millora en l’accessibilitat comunicativa de llocs web i aplicacions mòbils que els ens locals posen a disposició de la ciutadania per fer tràmits o consultes.

Es tracta de la primera línia que el Departament resol de les 6 que formen part la convocatòria de subvencions Next Generation EU per accelerar la transformació de l’atenció social al país. Amb una dotació global de 153M€, aquesta convocatòria que impulsa Drets Socials s’adreça a ens locals, entitats, universitats i centres de recerca, empreses i agents socioeconòmics que treballen en l’àmbit de les polítiques socials. A banda de la promoció de l’accessibilitat, mitjançant les diverses línies de subvenció també es finançaran la construcció i la remodelació d’equipaments, la implementació de projectes tecnològics o iniciatives d’innovació social, entre d’altres.