EDUCACIÓ

El DOGC publica l'ordre del calendari escolar 2022-2023 que oficialitza l'avançament del curs

Les classes començaran el 5 de setembre a infantil i primària i el 7 a l'ESO i batxillerat i FP
Escola Els Minairons 1
photo_camera Alumnes d'educació infantil de l'escola Els Minairons de Ribera de Cardós /agora.xtec.cat

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dijous l'ordre del calendari escolar que estableix l'inici del curs 2022-2023 el 5 de setembre per a infantil i primària i el 7 per a secundària, batxillerat i FP, tant a centres públics com privats . D'aquesta manera, s'oficialitza l'avançament del curs escolar anunciat pel conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i que ha provocat les crítiques de sindicats i altres membres de la comunitat educativa. L'ordre defensa que l'avançament recull les recomanacions del Consell Escolar i fa realitat una demanda històrica. El curs acabarà el 22 de juny a infantil i primària i el 20 a l'ESO i el batxillerat.

Escola Vall de Boí Laura Vernis
Escola de la Vall de Boí / Laura Vernis

L'ordre estableix també que en els ensenyaments i aules de formació d'adults les classes no començaran més tard del 19 de setembre, mateix calendari que per als cicles formatius de grau mitjà i superior d'arts plàstiques i disseny, arts escèniques, ensenyaments artístics de règim especial i graus professionals de música i dansa. El text concreta també que en tots els casos, la preparació del curs i l'aprovació dels horaris s'ha d'haver efectuat "en els dies anteriors" a l'inici de les classes.

L'avançament del curs escolar farà que hi hagi un dia més de vacances al Nadal, període que anirà del 22 de desembre al 8 de gener, ambdós inclosos. Les vacances de Setmana Santa seran del 3 al 10 d'abril. A més, els centres disposaran d'un dia més de lliure elecció, amb un total de quatre.

Pel que fa a l'horari, s'inclou també la jornada intensiva durant el setembre a infantil i primària, amb la reducció d'una hora lectiva diària per tal de compensar els dies d'avançament. Afegeix però que aquesta reducció horària "ha de garantir, de totes maneres, el manteniment dels menjadors escolars amb activitats de lleure al migdia, prèvies a l'inici de l'activitat de lleure educatiu". D'altra banda, l'ordre inclou la pròrroga un curs més del pla pilot de jornada continuada a primària que afecta 25 escoles.