MEDI NATURAL

Diversos vehicles es salten aquestes festes la prohibició a la circulació motoritzada a la Vall de Santa Magdalena

Des del Parc Natural de l'Alt Pirineu expliquen que fins i tot han trencat baranes laterals a les barreres per passar pel mig del bosc.
Circulació motoritzada vall de santa Magdalena pnap
photo_camera Circulació motoritzada a la Vall de Santa Magdalena /PNAP

Aquests dies festius de Setmana Santa hi hagut diversos vehicles que s'han saltat els trams regulats a la circulació motoritzada a la Vall de Santa Magdalena, al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Des del Parc Natural expliquen que fins i tot han trencat baranes laterals a les barreres per passar pel mig del bosc. " Són unes conductes sancionables que cal evitar" asseguren.

Circulació motoritzada vall de santa Magdalena pnap 2

Restringida la circulació motoritzada a la vall de Santa Magdalena, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

L’Ajuntament de Farrera, l’Ajuntament de Llavorsí i les Entitats Municipals Descentralitzades de la Vila i vall de Castellbò, Civís, Os de Civís, Ars i Asnurri restringeixen el trànsit motoritzat, entre l’1 de novembre i el 31 de maig, als camins i vies rurals de la xarxa primària considerats d’alta muntanya dels quals són titulars i que transcorren dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu. La decisió de regular els accessos de la vall de Santa Magdalena durant aquest període la va aprovar la Junta Rectora de 13 de desembre de 2018 i els detalls han estat consensuats amb l’òrgan gestor del Parc.

Cal recordar també que les normes generals de circulació motoritzada al Parc i, en general, al medi natural continuen plenament vigents:

  • Es prohibeix la circulació motoritzada camp a través o fora dels camins delimitats a aquest efecte i pels tallafocs, les vies forestals d'extracció de fusta i els camins ramaders, i pel llit sec i per la làmina d'aigua dels rius, torrents, llacunes, embassaments i tota mena de corrents d'aigua.
  • En absència de senyals que estableixin limitacions específiques, la velocitat màxima de circulació pels camins i vies rurals és de 30 km/h.
  • Diversos vehicles motoritzats, de mutu acord i sense finalitat competitiva i que segueixen el mateix itinerari, poden circular com a màxim en grups de 7 motocicletes i/o ciclomotors junts o 4 vehicles, en el cas de la resta d'automòbils. Els grups de vehicles han de circular separats un mínim de 600 m entre ells.
  • En els casos de circulació motoritzada organitzada, cal fer una comunicació a través dels consells comarcals, si el recorregut afecta també altres vies fora del Parc, o directament a l’òrgan gestor del Parc, si afecta camins exclusius  del Parc. En ambdós casos, cal pagar la taxa corresponent als ajuntaments de Farrera i Valls de Valira i cal un informe favorable previ per part de l’òrgan gestor del Parc, que pot establir limitacions al recorregut.

És important evitar algunes actituds il·legals observades a la zona de persones circulant amb quads i bugies al Parc a gran velocitat, circulant camp a través, per vials prohibits i senders, conduint de forma imprudent, o amb més vehicles dels permesos. 

comentaris