17.05.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

La Diputació de Lleida reparteix 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció entre els ajuntaments

Treballadors de l'ens han començat a preparar els lots que s'enviaran als consells comarcals i al Conselh Generau d'Aran
Treballadors de la Diputació de Lleida preparant els lots amb mascaretes i ulleres de protecció per enviar-les als ajuntaments de la demarcació, el 14 d'abril del 2020. (Horitzontal)
Treballadors de la Diputació de Lleida preparant els lots amb mascaretes i ulleres de protecció/DdL
La Diputació de Lleida reparteix 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció entre els ajuntaments

La Diputació de Lleida ha començat aquest dimarts la distribució de les 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció contra el coronavirus que va comprar la setmana passada a una empresa que, amb l'aval del Departament de Salut, ha tramitat la importació. Un equip de treballadors l'ens, degudament protegits, ha començat a confeccionar els lots per comarques dins el magatzem del complex de la Caparrella els quals aquest dimecres a primera hora seran enviats als consells comarcals i al Conselh Generau d'Aran per membres del Parc Mòbil. El material es distribueix en funció dels índex de població a cada comarca

El material es distribueix en funció dels índex de població a cada comarca

Seran els consells comarcals els que faran arribar les mascaretes i les ulleres als seus municipis, tal com ha coordinat amb ells el diputat de l'Àrea de Salut de la Diputació, Albert Bajona. Aquesta compra respon a les crides que han fet alguns ajuntaments, ja que no disposen de material de protecció per als funcionaris locals que, en qualitat de personal essencial, presten els seus serveis a la ciutadania, com poden ser els agents de les policies locals i els diferents serveis d'atenció que no han aturat la seva activitat, ha remarcat Bajona.

Homologació
Les mascaretes comprades tenen homologació de protecció del tipus EN14683, d'un sol ús, que aportaran una protecció extra als treballadors públics locals i als usuaris.. El SARS-CoV-2, el virus que produeix la malaltia covid-19, és un virus que bàsicament es transmet per superfícies contaminades i per gotes, però té molt poca transmissió per l'aire.

La Diputació de Lleida recomana tenir molta precaució en mantenir una higiene de mans acurada i el distanciament social d'almenys 1,5 metres com a principal mesura per evitar la transmissió del virus.

A les demarcacions de l'Alt Pirineu i Aran i a la de Lleida estan comptabilitzats uns 8.100 treballadors públics locals, entre la pròpia Diputació, consells comarcals, ajuntaments i entitats municipals descentralitzades.

La Diputació de Lleida reparteix 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció entre els ajuntaments
Comentarios