CRISI CORONAVIRUS

Detecten un cas positiu de coronavirus a l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell

La situació a les escoles de l'Alt Pirineu i l'Aran es quantifica en 406 persones i 14 grups confinats
dav
photo_camera Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell/FS

Aquest matí s'ha detectat a l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell un cas positiu de Covid-19, concretament en el 5è curs de primària. El centre educatiu ha comunicat als pares que es troba a l'espera de que la unitat de vigilància encarregada dels PCR, indiqui quan es faran les proves als infants d'aquest grup estable.

Situació a les escoles de l'Alt Pirineu i Aran

Segons dades del Departament d'Ensenyament a través de l'aplicació  Traçacovid, ara mateix hi ha 14 grups confinats als centres educatius de la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu i Aran i una afectació sobre 406 persones. Pel que fa al nombre de positius de covid-19, la xifra arriba fins a 26.

La Cerdanya és la comarca on hi ha més centres educatius afectats, amb sis, la majoria d'ells a la capital. A l'Escola Alfons I hi ha dos grups i 35 persones confinades, així com 19 positius. A l'Institut Pere Borrell hi ha tres grups, 130 persones confinades i 5 positius. A l'escola Vedruna hi ha quatre grups, 125 persones confinades i set positius, i a l'escola Llums del Nord hi ha 24 persones confinades i cap grup sencer. Fora de la capital, a l'escola Mare de Déu de Talló, a Bellver de Cerdanya, hi ha quatre persones confinades i cap grup i a l'escola Ridolaina de Montellà hi ha un positiu, però tampoc cap grup ha estat confinat.

Escola Llums del Nord Puigcerdà

La Vall d'Aran és el segon territori pel que fa al nombre de persones confinades i compta amb quatre grups afectats. L'Institut d'Aran té dos grups, 46 persones confinades i un positiu, mentre que la llar d'infants Era Cunhèra té un grup confinat. A l'Alt Urgell hi ha cinc centres afectats: el col·legi la Salle, que té un grup, quinze persones confinades i un positiu; l'institut Joan Brudieu, amb dos postius. A Montferrer, l'escola Rosa Campà té una persona confinada; l'escola la Valira, té una persona confinada; l'escola Rosa Campà de Montferrer també en té una, i finalment, a l'escola Pau Claris de la Seu s'ha detectat un cas positiu i s'està a l'espera de les proves PCR.

Al Pallars Jussà només hi ha una persona confinada a l'institut de la Pobla de Segur i dos positius a l'escola Maria Immacualada de Tremp; mentre que al Pallars Sobirà hi una persona confinada a l'escola Montsent de Pallars de Rialp. A l'Alta Ribagorça no hi ha cap centre afectat ni persona confinada.