04.12.2022 |
Viure als Pirineus

Demanen que la Seu destini 100.000 euros a suprimir barreres arquitectònique

El veí de la Seu d'Urgell, Jordi Gomà, entrarà aquesta setmana un escrit a l'ajuntament de la Seu d'Urgell demanant que es destinin a suprimir les barreres arquitectòniques els 100.000 euros que el consistori ha posat a disposició de les demandes de la ciutadania. Al mateix temps, Gomà duu a terme una recollida de signatures (en porta recollides prop de 600) amb la finalitat d'obrir un debat ciutadà sobre l'estat de la senyalització, les voravies i les barreres arquitectòniques a la ciutat.

adria
Adrià Rúbio i Jordi Gomà demanen la supressió de barreres arquitectòniques.
Demanen que la Seu destini 100.000 euros a suprimir barreres arquitectònique
La proposta de Jordi Gomà, que compta amb el suport d'entitats i empreses de la ciutat, entre les quals hi ha l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell, busca resoldre l'adaptació de totes les voreres dels carrers per tal que compleixin amb la normativa d'accessibilitat urbanística vigent en l'actualitat però també persegueix una major sensibilització de la societat, i un debat, respecte aquest tema. Gomà demana que "el consistori destini la quantitat de 100.000 euros a obres que ajudin a suprimir les barreres arquitectòniques, a fer voravies accessibles i a reubicar la senyalització d'alguns passos de vianants, així com tot allò que sigui necessari per tal de facilitar l'accés i la movilitat als disminuits físics i a les persones amb mobilitat reduïda".
 
L'impulsor de la iniciativa proposa, a més, suprimir els arbres i els elements mobiliaris situats en voravies de menys de 2,5 metres d'amplada i acompanya la proposta de recollida de signatures amb una explicació gràfica de la normativa vigent així com una imatge d'un dels passos de vianants que no compleix aquesta normativa.
 
Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Jesús Fierro, ha explicat a VIURE ALS PIRINEUS que des del consistori han parlat amb l'impulsor de la proposta per tal de col·laborar en tot el que sigui necessari per millorar l'urbanisme local i ha assegurat que “més del 90% dels passos de vianants de la ciutat estan adaptats”, però ara es troben amb la dificultat afegida que la normativa canvia constantment i, en aquest sentit, es fa difícil adaptar-se a curt termini a la nova legislació. Al mateix temps, Fierro ha destacat que “en els darrers anys s'ha fet un esforç inversor important i que es continuarà fent, tal i com contempla el pressupost del 2015, per tal de resoldre aquesta situació”.

Demanen que la Seu destini 100.000 euros a suprimir barreres arquitectònique
Comentarios