TRIBUNALS

Demanen 13 anys de presó per amenaçar de mort i agredir sexualment una dona al Pallars Sobirà l'any 2020

Segons la fiscalia, l'home va intimidar la víctima amb una navalla de grans dimensions per violar-la en un cotxe
Els jutjats de Lleida, des de l'entrada a l'Audiència, amb la Seu Vella darrere. Imatge del 17 de setembre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Els jutjats de Lleida, des de l'entrada a l'Audiència, amb la Seu Vella darrere / ACN

La Fiscalia de Lleida demana 13 anys de presó a un home acusat d'amenaçar i agredir sexualment una dona al Pallars Sobirà l'any 2020 durant un trajecte en cotxe. Segons l'escrit del ministeri públic, l'home va aturar el vehicle en una zona boscosa i va començar a tocar les cames de la dona i a besar-la malgrat l'oposició reiterada d'ella. Davant d'això, l'acusat va treure una navalla d'uns 24 centímetres i la va aproximar al pit d'ella: "O em dones el que vull o et mataré" i, a continuació, va penetrar-la vaginalment. Més tard, l'home va advertir-la reiteradament que si revelava l'ocorregut la mataria. Arran dels fets, la dona pateix por i estrès posttraumàtic. El judici es farà a l'Audiència de Lleida l'11 d'octubre.

El cas l'ha portat el Jutjat de Primera Instància i d'Instrucció de Tremp i, concretament, la fiscalia de Lleida demana per a l'acusat 13 anys de presó, 11 dels quals per un delicte d'agressió sexual amb accés carnal via vaginal i 2 més per un delicte d'amenaces. A banda d'això, sol·licita també per a l'home la inhabilitació absoluta durant la condemna i determinades professions laborals, la prohibició d'apropar-se a menys de 500 metres i de comunicar-se amb la víctima durant 17 anys així com 7 anys de llibertat vigilada i l'expulsió del país un cop hagi complert tres quartes parts de la condemna o bé se li hagi atorgat el tercer grau.

Pel que fa a la responsabilitat civil, la fiscalia li demana 10.000 euros pels danys morals causats a la dona.