SEGURETAT

El delegat del Govern al Pirineu anuncia la creació d'una taula de treball per frenar els botellots

La celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial del Pirineu Occidental lliura cinc condecoracions
Pla general de mossos d'esquadra condecorats durant la celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Pirineu Occidental, a Vielha, davant Santa Maria de Mijaran, el 19 d'octubre del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Mossos d'esquadra condecorats durant la celebració del Dia de les Esquadres a Vielha / Marta Lluvich

El delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, ha anunciat la creació d'una taula de treball per frenar els botellots. Pérez ha dit que estarà constituïda per responsables de diferents àmbits com ara els de la seguretat i emergències i alcaldes de municipis afectats, entre molts altres. Un dels objectius és fer pedagogia entre els joves i insistir que passar-ho bé no ha d'anar de la mà d'actes vandàlics. El delegat ha fet aquestes declaracions en el marc del Dia de les Esquadres a la Regió Policial del Pirineu Occidental, que s'ha commemorat a Vielha, coincidint amb el 30è aniversari dels Mossos a l'Aran. Enguany, s'han entregat cinc condecoracions i 97 felicitacions.

El delegat del Govern al Pirineu ha explicat que, arran de la preocupació dels alcaldes per la celebració de botellots i no saber com afrontar aquesta situació, es va decidir crear aquesta taula de treball. Pérez creu que ha d'anar més enllà dels cossos de seguretat i s'ha de treballar també per tal de donar solucions als joves a través de pedagogia i consciència de l'espai públic.

La celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Pirineu Occidental coincideix amb el 30è aniversari dels Mossos a l'Aran

Daniel Pérez, cap dels Mossos d'Esquadra a la Regió Policial Pirineu Occidental, ha lloat la labor dels agents en aquest territori i ha destacat que a la Val d'Aran, fa trenta anys, el 80% dels policies arribaven de diferents punts del territori i només un 20% eren aranesos. Durant aquest període, la situació s'ha revertit i ara més del 80% dels mossos s'han arrelat a la Val i solament el 20% dels agents ve de fora. Aquesta integració del cos al territori dona un "plus de qualitat" al servei, segons Pérez.