JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

La CUP de l'Alt Pirineu s'oposa als Jocs Olímpics d’hivern

Exigeixen màxima transparència, un referèndum vinculant i la paralització de les obres en marxa de Coll de Pal i el desdoblament de la C-16, al Berguedà.

CUP Jocs Olímpics
photo_camera Xènia Antona parlant a la roda de premsa d'aquest dimecres a la Seu/CUP

Les organitzacions polítiques de l'esquerra independentista - CUP, Arran, i Endavant - s'oposen a la celebració d'uns Jocs Olímpics d'hivern a l'Alt Pirineu. Segons aquestes organitzacions polítiques, 'des de fa mesos la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern “Barcelona –Pirineus” va avançant a través de proclames del govern de la Generalitat i d’un silenci i secretisme absolut al voltant del projecte real i de les infraestructures i inversions que seran necessàries'.

Per als partits de l'esquerra independentista 'és intolerable que aquest macroprojecte, que probablement captarà la majoria d’inversions al Pirineu durant les següents dècades, s’estigui construint d’esquena al territori i sense tenir en compte la seva gent'.

En roda de premsa a la Seu d'Urgell, aquest dimecres, els convocants han exigit als responsables del govern català: transparència, un referèndum vinculant i la paralització immediata de les obres de Coll de Pal, del desdoblament de la C16 i de tots els projectes vinculats als JJOO d’Hivern i aprovació d’una moratòria fins que aquests no s’hagin aprovat per referèndum.

A l'acte hi han participat, entre altres, Xènia Antona, cap de llista de la CUP per la Seu d'Urgell; Eulàlia Reguant, regidora de la CUP a Barcelona, i Ivan Garriga, d'Endavant de l'Alt Urgell.

Els convocants de la CUP han fet públic un manifest on s'expressa que 'el model socioeconòmic i territorial del Pirineu impulsat per les institucions les últimes dècades, basat en l’especulació i el monocultiu del turisme vinculat a la neu està esgotat i ens aboca a convertir-nos en un parc temàtic d’esbarjo de la capital, essent el rerepaís, provoca un model de treball basat en la precarietat i la temporalitat extremes, despoblament rural, envelliment de la població, una economia fragmentada i sense oportunitats reals i centra les inversions en les necessitats dels “turistes” i no de les veïnes".

comentaris