PRESSUPOSTOS

La CUP exigeix al Govern la retirada de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern

Els anticapitalistes han registrat l’esmena a la totalitat dels pressupostos aquest dimecres al matí
La diputada de la CUP Eulàlia Reguant sortint de l'hemicicle després de la sessió de control el 17 de novembre del 2021 (horitzontal)
photo_camera La diputada de la CUP Eulàlia Reguant sortint de l'hemicicle /Marta Sierra

La CUP ja ha presentat formalment l'esmena a la totalitat als pressupostos del Govern que havia anunciat. Fonts de la formació expliquen que aquest mateix dimecres al matí, abans de la celebració del ple del Parlament, l'han registrat, seguint el mandat de les seves assemblees. Tot i això, els anticapitalistes mantenen la seva oferta de diàleg i negociació amb l'executiu, i per això estan a l'espera que el Govern respongui el seu darrer document amb propostes lliurat en les darreres hores. Amb tot, la CUP ja avisa que serà la COP –l'òrgan que aglutina diputats i formacions de la coalició- qui farà una primera valoració dels avenços en la negociació, però seran de nou les assemblees de la militància les que prendran la decisió final.

L'última oferta de la CUP reclama tancar la porta a projectes com el Hard Rock, acabar amb les aportacions al Circuit de Catalunya, no donar més passos en la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern fins que es faci la consulta, i clarificar el projecte aeroportuari del Govern. També reclama invertir 250 milions més en el parc públic d'habitatge, donat que es considera que l'increment de les partides en matèria d'habitatge es produeix però "sense un canvi de polítiques real". Dins aquest apartat també exigeixen que JxCat retiri les esmenes que ha presentat a la nova llei d'habitatge que està en tràmit i que creuen que desvirtuen la norma.

Els anticapitalistes consideren que el pas formal de registrar l'esmena a la totalitat al Parlament no treu valor a la negociació que mantenen amb el Govern. De fet, asseguren que fins al moment de les votacions estan a temps per a retirar l'esmena o votar-la en contra malgrat haver estat ells els impulsors. I és que la CUP afirma que acabaran fent una cosa o la contrària en funció dels resultats que donin les converses que tenen amb ERC, JxCat i l'executiu. Durant tot el dia, de fet, estan previstes reunions de la CUP amb JxCat, amb els republicans, i amb tots dos, que tothom emmarca dins la normalitat negociadora.