GASTRONOMIA

La cuina del xef Albert Formentí, del restaurant La Glorieta de Castellciutat, protagonista al GastroPirineus

Inés Quintana, del restaurant Cal Jou de Conques, al Pallars Jussà, oferirà una sessió titulada «Cuina de padrines amb forn de llenya»
Albert Formentí La Glorieta rebaixat
photo_camera El xef Albert Formentí al restaurant ·La Glorieta' de Castellciutat / Feliu Sirvent

Els dies 8 i 9 d'abril de 2024 torna GastroPirineus, Jornades Professionals de Gastronomia i de la Cuina dels Pirineus. En la seva novena edició, i per primera vegada en la seva història, el certamen se celebrarà en dues seus. Així, les jornades s'inauguraran el dilluns 8 d'abril en l'estació d'esquí Vallter 2000, a Setcases,  i es tancaran l'endemà al restaurant Cal Marquès, de Camprodon, donant protagonisme als dos municipis del Ripollès.

L’escenari de Vallter 2000 acollirà les sessions d’Albert Formentí, del restaurant La Glorieta de Castellciutat, en una sessió patrocinada pel Consell Comarcal Alt Urgell i Cadí. També hi serà present la cuina i els sabors aranesos amb Marcos Pedarròs, del restaurant Er Occitan de Bossòst, i d’Alejandro Borja Pérez, del restaurant Eth Triton, d’Arties, de la mà de Torisme Val d’Aran i el Gremi d’Ostaleria dera Val d’Aran. 

També hi serà present la cuina i els sabors aranesos amb Marcos Pedarròs, del restaurant Er Occitan de Bossòst, i d’Alejandro Borja Pérez, del restaurant Eth Triton, d’Arties

A l'escenari de GastroPirineus 2024 es podrà veure en directe la creativitat de joves xefs com Víctor Torres, dels Magnòlies* (Arbúcies) i Quirat* (Hotel Intercontinental de Barcelona), i l'experiència i la tradició de la mà de cuiners com Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn.

Cuina del territori

Més d'una dotzena de professionals de la cuina reivindicaran la gastronomia del territori amb sessions de cuina en directe i maridatges de vins i de productes del Pirineu, especialment de la comarca del Ripollès i altres llocs de la geografia catalana.

Albert Formentí Gastropirineus 2024

Aquest esdeveniment, de caràcter anual i itinerant, té com a principal objectiu reunir productors, enòlegs, sommeliers, ramaders, gastrònoms i per descomptat, xefs de tot els Pirineus i de la resta de Catalunya que representen l'amor i estima pel producte, la cuina i el territori.

La primera jornada es tancarà amb un sopar a l'Hotel La Coma de Setcases. La segona jornada se celebrarà en el restaurant Cal Marquès, de Camprodón, i s'obrirà amb «La cuina transfronterera de muntanya» d'Albert Boronat, de Llívia. També comptarà amb una sessió de cuina de François Will, de La Chaumière (FontRomeu-*Odeillo-Via).

Inés Quintana, del restaurant Cal Jou de Conques, al Pallars Jussà, oferirà una sessió titulada «Cuina de padrines amb forn de llenya»

D'altra banda, els grans protagonistes d'aquesta jornada seran els productes de la terra i la cuina tradicional. Així, Inés Quintana, del restaurant Cal Jou de Conques (Pallars Jussà), oferirà una sessió titulada «Cuina de padrines amb forn de llenya», mentre que els joves de l'Aula Hostaleria del Ripollès i l'Institut Abad Oliba portaran els Productes del Ripollès a l'escenari en la sessió «Productes i territori».

En GastroPirineus, a més, Patrick Torrent, director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, parlarà del que representa que Catalunya hagi estat designada Regió Mundial de la Gastronomia 2025

El certamen acabarà amb un menjar a Cal Marquès de la mà del seu xef, Jordi Guitart, i d'Albert Boronat.

Les jornades es podran veure en directe a través del canal de Youtube de Gastroevents, i per a accedir i per a més info de l'esdeveniment es pot contactar aquí,