EDUCACIÓ

La cooperativa Lleure Quàlia afronta l'estiu amb més oferta que abans de la pandèmia

L'entitat recupera els torns de vacances dirigits a persones amb diversitat funcional i malaltia mental
Colònies Qualia Grup Alba
photo_camera Colònies de la cooperativa lleure Quàlia a la Vall de Boí / lleurequalia.cat

La cooperativa Lleure Quàlia, del Grup Alba, ha programat més activitats que mai per als mesos d'estiu, superant fins i tot l'oferta que hi havia disponible abans de la pandèmia. Així, ha previst 38 casals d'estiu a diferents poblacions pirinenques i ha ampliat en dos els torns de colònies a la casa de Llesp, al Pont de Suert, a més de crear-ne quatre de nous a Gerri de la Sal, a Baix Pallars (Pallars Sobirà). Pels joves, gestiona sis camps de treball de la Generalitat i impulsa sis més de locals a diferents poblacions. En el cas de les persones amb discapacitat i del Club Social Airecel, o les que tenen una malaltia mental, recuperen diverses activitats i preveuen fins a vint en quatre torns de vacances, casals i dos torns de colònies.

Casa Colònies Llesp(Foto: Casa de Colònies a Llesp, a l'Alta Ribagorça / aalba.cat) 

"No volíem plantejar un estiu com l'anterior, amb l'experiència de l'any passat vam veure que amb prudència i seguint els protocols es podia continuar oferint lleure de qualitat", ha explicat Lluís Nadal, un dels socis de la cooperativa que ha afegit que la resposta de les famílies ha estat positiva. Així, des de l'entitat asseguren que s'ha tingut més en compte als joves, perquè veuen que ha estat un dels col·lectius que ha patit més la pandèmia en activitats de lleure i socialització. Concretament, han apostat pels camps de treball locals on els joves fan tasques de voluntariat a la seva població.

La cooperativa Lleure Quàlia ha contractat a 150 joves per a fer les tasques de monitoratge i en total calculen que uns 2.000 infants i joves participaran de les diferents activitats programades per aquest estiu.

comentaris