16.08.2022 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

Convoquen vaga a tota la comunitat educativa en resposta a la sentència del 25% de classes en castellà

Aquest dimecres, convoquen a la vaga tota la comunitat educativa i hi haurà una concentració a les 19h a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell
Aula de l'Escola la Font
Una aula de l’Escola La Font | Diari de l'Educació
Convoquen vaga a tota la comunitat educativa en resposta a la sentència del 25% de classes en castellà

Aquest dimecres, 23 de març, la USTEC, la COS, la Intersindical i el SEPC convoquen a la vaga tota la comunitat educativa, a tots els nivells educatius -obligatoris i postobligatoris, des d’infantil fins a la universitat- en resposta a la sentència del 25% de classes en castellà i en defensa d’una educació pública i íntegrament en català. Hi haurà una concentració a les 19h a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell i la lectura del MANIFEST unitari.

Estudiants i docents tenen la convicció que cal unir forces per demostrar i deixar constància que no es tracta d’un atac aïllat. Segons els sindicats convocants, es tracta d’una peça més de l’estratègia orquestrada per part dels estats espanyol i francès contra l’eix vertebrador dels Països Catalans, la llengua pròpia de la nostra nació. 

IMG-20220318-WA0001
Cartell de convocatòria de la vaga a la comunitat educativa

Fa uns mesos es feia pública la sentència ferma del TSJC que imposava un mínim del 25% del castellà a les aules i es demostrava, un cop més, que l’Estat espanyol disposa de tota la maquinària jurídica hereva del franquisme i d’un marc legal fet a mida per reprimir la nostra llengua fins a aconseguir-ne la seva gradual desaparició. Aquesta sentència haurà de ser executada obligatòriament per tots els centres educatius a partir de finals del mes de març.

Vaga Educació sentència escola catalana 1
Vaga Educació sentència escola catalana 1

Davant d’aquest atac flagrant, els sindicats diuen que la resposta del Govern de la Generalitat s’ha limitat a repetir una corrua de paraules buides i s’ha mostrat no només incapaç de defensar l’escola catalana, sinó també de destinar-hi els recursos necessaris per assegurar l’aprenentatge i la integració de tots els alumnes en un marc de cohesió i igualtat.

La Intersindical considera que amb el nou Decret d’ordenació dels ensenyaments, pretenen “flexibilitzar” la immersió en funció del context ambiental, és a dir, liquidar-la trenta anys després que entrés legalment en vigor.

Convoquen vaga a tota la comunitat educativa en resposta a la sentència del 25% de classes en castellà
Comentarios