ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Consulta totes les llistes i candidats a les eleccions municipals del 28M a l'Alt Pirineu i Aran

Aquest dimecres els Butlletins Oficials (BOP) de les diputacions de Lleida i de Girona han publicat les llistes provisionals que concorreran a les eleccions municipals.
592810O
photo_camera Una dona vota al col·legi electoral de Sant Domènec a la Seu d'Urgell / Ferran Garcia Queralt

Aquest dimecres s'han publicat al Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Lleida i al Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Girona les llistes provisionals per a les eleccions municipals del proper 28 de maig. Les llistes i es proclamaran l'1 de maig. La campanya electoral arrencarà el 12 de maig a mitjanit i s'allargarà fins al dia 26.

ERC el partit amb més llistes al Pirineu

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) és el partit amb més representació a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, en concret ha registrat 63 llistes electorals en municipis pirinencs de cara a les properes eleccions del 28 maig, incloses les d'Aran Amassa (4). La segona posició és per a Junts amb 59 llistes presentades i el PSC i les seves llistes associades ocupen la tercera posició amb 49 llistes electorals, incloses les d'Unitat d'Aran (7).

Consulta tots els candidats i candidates del teu municipi

Aquí pots consultar totes les llistes de la Junta Electoral de Zona de la Seu d'Urgell

Aquí pots consultar totes les llistes de la Junta Electoral de Zona de Puigcerdà 

Aquí pots consultar totes les llistes de la Junta Electoral de Zona de Tremp 

Aquí pots consultar totes les llistes de la Junta Electoral de Zona de Vielha 

La campanya electoral

12 a 26 de maig: és la campanya electoral pròpiament dita. A les 0.00 h del divendres 12 de maig arrencarà la campanya electoral, que s'allargarà fins a la mitjanit del divendres 26 de maig, abans de la jornada de reflexió.

23 de maig: a partir d'aquesta data, no es podran publicar ni difondre sondejos electorals per cap mitjà de comunicació. La prohibició comença, per llei, cinc dies abans de la jornada electoral.

27 de maig: jornada de reflexió

Els resultats

28 de maig: el dia de les votacions, els col·legis electorals estan oberts des de les 9 h fins a les 20 h.

31 de maig: escrutini general (és el tercer dia següent a les votacions, a les juntes electorals de zona).

Després de resoldre reclamacions o recursos que puguin sorgir, els resultats oficials es publiquen al BOE fins a 40 dies després de la proclamació dels electes.

La constitució dels nous ajuntaments

17 de juny: és el dia que els electes es converteixen en regidors i regidores i trien el nou alcalde o alcaldessa.

Consells Comarcals i diputacions

Després serà el torn dels Consells Comarcals i les diputacions de Girona i de Lleida, en què el repartiment d'escons depèn dels resultats de les eleccions municipals.

Conselh Generau d'Aran

El Govern va aprovar, el passat 28 de març, el decret de convocatòria d’eleccions al Consell General d’Aran, que se celebraran el 28 de maig, coincidint amb les eleccions municipals. El nombre de consellers o conselleres que s’escolliran per cada terçó és el següent: Pujòlo, dos membres; Arties e Garòs, dos membres; Castièro, quatre membres; Marcatosa i Lairissa, un membre cadascun i Quate Lòcs, tres membres.

El Conselh Generau d’Aran es constitueix en sessió pública a la seva seu el primer dia laborable després dels quinze dies naturals següents a l’endemà de l’acte de proclamació dels membres electes.

comentaris