29.11.2022 |
Viure als Pirineus

Consells imprescindibles per circular per les carreteres de muntanya

Des de Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit fan una sèrie de recomanacions imprescindibles per circular per les carreteres de l'Alt Pirineu.
DVNpe5tXkAIQU_i
Des de la Generalitat avisen que cal precaució per circular per les carreteres del país
Consells imprescindibles per circular per les carreteres de muntanya

Es demana evitar accedir a les zones afectades per la neu si no es porta el vehicle preparat amb cadenes, el dipòsit ple, manta, aigua i el telèfon mòbil amb la bateria carregada. L’SCT demana alhora als conductors que tornin aquesta tarda de zones de muntanya que surtin preparats i extremin la precaució, portin les cadenes o els pneumàtics d’hivern i es mantinguin informats de l’estat del trànsit i de la situació meteorològica.
També s’insisteix en no estacionar el vehicle al voral de les carreteres en aquestes zones per tal de facilitar el pas de les màquines llevaneus. Podeu trobar tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant nevades al web http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/nevades_glacades_i_onades_de_fred/
El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l'episodi de nevades s'allargui fins demà dilluns i informa que avui es podran acumular uns 10 cm a 900 metres, i demà 20 cm per sobre els 1.100 metres. A les cotes més elevades, les acumulacions seran importants: 50 cm de neu nova per sobre dels 1.400 metres.
 
Conducció amb neu
L’SCT recorda que, en condicions de neu/gel, s'han de tenir en compte les següents recomanacions:
  • Conduir amb suavitat.
  • No frenar bruscament.
  • Reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments.
  • Augmentar la distància de seguretat.
  • No avançar si no és necessari.
  • Portar les cadenes per si són necessàries.
  • Quan cauen els primers flocs de neu, es produeixen els mateixos efectes que quan cauen les primeres gotes de pluja (barreja d'aigua, pols i greix) i transformen el paviment en una pista molt lliscant. I passa el mateix quan la neu és tova i acabada de caure.
  • En arrencar el vehicle sobre neu, pot ser que les rodes patinin i s'enfonsin. Per evitar-ho, posar-les en línia recta i arrencar amb segona, deixar anar molt lentament l'embragatge, mantenint una acceleració suau i constant, i no moure la direcció fins que el vehicle no estigui en moviment.

Consells imprescindibles per circular per les carreteres de muntanya
Comentarios