SERVEIS SOCIALS

Conseller Campuzano: "L'Aran pot ser una referència en les polítiques socials més innovadores"

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha fet una visita territorial a la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà
WhatsApp_Image_2023-09-22_at_11.47.05
photo_camera El conseller Campuzano ha signat el llibre d'honor a la seu del Conselh Generau d'Aran / govern.cat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha visitat aquest divendres la Val d’Aran en el marc d’una visita territorial que també l’ha portat a l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà

A Vielha, el conseller ha mantingut una trobada amb la síndica d’Aran, Maria Vergés, i diversos representants del Govern d’Aran, així com el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, i el director territorial de Drets Socials a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Lluís Piqué.

Després de la reunió, en una atenció davant dels mitjans de comunicació, el conseller Campuzano ha posat en valor el model d’atenció integrada social i sanitària que té l’Aran, una atenció integrada que el Govern vol desplegar arreu. “És un model en el qual la Generalitat hi està treballant molt activament en el conjunt del país. L’Aran és un bon exemple a tenir en compte i segur que en podem aprendre moltes coses”, ha dit. “Necessitem atencions més globals, més integrals, més holístiques”, ha apuntat el conseller en aquest sentit.

WhatsApp_Image_2023-09-22_at_10.41.09
Al Pont de Suert el conseller ha visitat la residència i centre de dia Alta Ribagorça, així com el Consell Comarcal / govern.cat

També ha afegit la voluntat que en algunes matèries l’Aran pugui ser un “territori d’innovació social i es puguin desenvolupar projectes d’atenció integral per a persones amb discapacitat, persones grans o persones amb problemes de salut mental”. “L’Aran és un territori que pot ser referència en el conjunt d’Europa en l’àmbit de les polítiques socials més innovadores”, ha conclòs.

El titular de Drets Socials també ha explicat que en el transcurs de la reunió amb la síndica i els representants del Conselh Generau d’Aran han abordat la culminació de la transferència a aquest organisme de les competències en l’àmbit de serveis socials.

WhatsApp_Image_2023-09-22_at_16.54.09
El conseller Campuzano s'ha reunit amb representants del Consell Comarcal del Pallars Sobirà / govern.cat

El Departament, a través dels fons europeus Next Generation, invertirà a la Val d’Aran més de 7 milions d’euros en l’àmbit de l’atenció social per millorar equipaments, posar en marxa nous projectes d'innovació social així com reforçar l'atenció a la infància i l'accessibilitat, entre d'altres actuacions.

Prèviament, el conseller de Drets Socials ha estat al Pont de Suert, on ha visitat la residència i centre de dia Alta Ribagorça, així com el Consell Comarcal, on ha signat el llibre d’honor i s’ha reunit amb el president del Consell, Albert Palacín, així com altres representants.

A la tarda, el titular de Drets Socials ha visitat el Consell Comarcal del Pallars Sobirà a Sort, on també ha signat el llibre d’honor i s’ha reunit amb el president del Consell, Carles Isús, membres d’aquest ens i alcaldes de la comarca.