CRISI CORONAVIRUS

El confinament municipal passarà a ser comarcal a partir de divendres que ve

La mesura havia estat reclamada per institucions i responsables polítics de la demarcació pirinenca.
Pla general d'un control de mobilitat que els Mossos d'Esquadra han fet a la N-260 a l'entrada de Sort, el 4 de desembre del 2020. (horitzontal)
photo_camera Un control de mobilitat dels Mossos d'Esquadra a l'entrada de Sort/ Marta Lluvich

El Procicat ha aprovat aquest dissabte que el confinament municipal de cap de setmana passi a ser comarcal. Les noves mesures aprovades per aquest organisme, dirigit pels departaments d'Interior i Salut, entraran en vigor dilluns, de manera que el canvi a confinament comarcal es materialitzarà a partir de divendres que ve. Així, entre les sis del matí de divendres i les sis del matí de dilluns, qualsevol persona podrà moure's dins de la seva comarca, i no només limitant-se al municipi com fins ara. D'altra banda, es manté el confinament perimetral de Catalunya, a excepció dels desplaçaments adequadament justificats.

Diferents institucions i responsables polítics de la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu havien reclamat els darrers dies la mobllitat comarcal els caps de setmana. Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, manifestava aquest divendres que l'obertura de les pistes ha d'anar acompanyada de la recuperació de la mobilitat els caps de setmana, "com a mínim a nivell comarcal o dins la demarcació de Lleida i Pirineu", ja que el sector necessita que la gent "es pugui moure per accedir a les estacions". Per la seva banda, la síndica d'Aran, Maria Vergés, demanava al Govern que aixequés el confinament de cap de setmana.

Pla general d'una cua de cotxes en un control de mobilitat dels Mossos a la sortida de sort (N-260) el 4 de desembre del 2020. (horitzontal)

(Foto: Un control de mobilitat dels Mossos a la sortida de Sort /Marta Lluvich)
Tot i que l'ampliació del confinament municipal a comarcal, la resolució que ha aprovat el Procicat aquest dissabte segueix recomanant que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats.

A més de les mesures d'higiene, distanciament i ús de la mascareta, les autoritats aconsellen que s'adopti una estratègia de desplaçaments basada en les bombolles de convivència o la bombolla amplada, per afavorir una sociabilitat i un suport adaptats al moment epidèmic actual.