06.12.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

La situació dels confinaments a les escoles i instituts pirinencs és bona

El balanç a la demarcació pirinenca ascendeix a una escola rural tancada, 547 persones confinades i 23 grups. El nombre de positius arriba a 42
Pla general d'una aula de l'escola de Salardú que ha sumat aquest curs 4 nens nous. Imatge del 14 de setembre del 2020. (horitzontal)
Una aula de l'escola de Salardú a la Vall d'Aran/ Marta Lluvich
La situació dels confinaments a les escoles i instituts pirinencs és bona

A la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu i Aran ara mateix hi ha un centre educatiu confinat, és a dir, totalment tancat a causa de la covid-19. Es tracta de  l'Escola de Salàs de Pallars-ZER Pallars Jussà. Pel que fa a la situació actualitzada del conjunt de la demarcació, segons dades del Departament d'Ensenyament a través de l'aplicació  Traçacovid, ara mateix hi ha 23 grups confinats i una afectació sobre 547 persones. Pel que fa al nombre de positius de covid-19, la xifra arriba fins a 42. Per comarques, la situació als centre educatius pirinencs és la següent:

Escola de Salàs

(Foto: Escola de Salàs de Pallars/Departament d'Educació)

Alt Urgell

Escola Mn. Albert Vives de la Seu d'Urgell hi ha 1 persona confinada; Escola Sant Jordi d'Oliana, 1 persona confinada; IES Joan Brudieu de la Seu d'urgell, 1 grup confinat, 21 persones confinades i 1 positiu; Institut La Valira de la Seu d'Urgell, 1 grup confinat, 21 persones confinades, i 1 positiu; La Salle de la Seu d'Urgell, 2 grups confinats, 38 persones confinades i 3 positius.

Cerdanya

Escola Alfons I de Puigcerdà, 5 grups confinats, 100 persones confinades i 11 positius; Escola Llums del Nord de Puigcerdà, 1 grup confinat, 17 persones confinades i 2 positius; Institut Pere Borrell de Puigcerdà, 6 grups confinats, 129 persones confinades i 11 positius; Escola Vedruna de Puigcerdà, 6 persones confinades i 1 positiu.

Pla genera de nens i nenes assegudes al seu pupitre a l'escola de Salardú i tots amb mascareta. Imatge del 14 de setembre del 2020. (horizontal)

Pallars Jussà

L'Escola d'Espluga de Serra-ZER Pallars Jussà de Salàs de Pallars, es troba totalment confinada (2 grups, 29 persones i 1 positiu); Escola Valldeflors de Tremp, 1 grup confinat, 22 persones confinades i 3 positius; Institut de la Pobla de Segur, 2 grups confinats i 46 persones confinades; Institut de Tremp, 8 persones confinades.

Pallars Sobirà

Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort, 1 persona confinada; Escola de Llavorsí-ZER Alt Pallars Sobirà, 17 persones confinades i 1 positiu.

Alta Ribagorça

Institut del Pont de Suert, 1 grup confinat, 56 persones confinades i 1 positiu.

Vall d'Aran

Escola Garona de Vielha e Mijaran, 1 positiu; Escola Loseron-ZER Val d'Aran de Naut Aran, 13 persones confinades i 3 positius; Escola Sant Ròc de Bossòst, 1 persona confinada; Institut d'Aran de Vielha e Mijaran,1 grup confinat i 22 persones confinades.

Pla de detall d'un nen i una nena amb mascareta dins d'aula a l'escola de Salardú el 14 de setembre del 2020. (horitzontal)(Foto: Un nen i una nena amb mascareta dins d'aula a l'escola de Salardú /Marta Lluvich)

Catalunya

Al conjunt de Catalunya, el nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 1.475, 17 menys que aquest dijous. Segons les dades del Departament d'Educació, representen el 2,05% del total. Hi ha 35.071 persones confinades, 395 menys que en el balanç anterior. D'aquestes, 33.442 són alumnes, 1.571 docents i personal d'administració i serveis i 58 personal extern. En els darrers deu dies s'han confirmat 3.273 positius, 2.994 entre alumnat, 260 entre docents i personal d'administració i 19 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 27.937, 334 més que en el balanç anterior. Actualment hi ha 3 centres completament tancats a Catalunya, els mateixos que dijous. Es tracta de l'Escola del Montgoi-ZER Poblet de Vilaverd (Conca de Barberà), l'Escola Bressol Municipal de Llívia a Lleida (Segrià) i la pirinenca ja esmentada, l'Escola Salàs de Pallars-SER Pallars Jussà de Salàs de Pallars (Pallars Jussà).

La situació dels confinaments a les escoles i instituts pirinencs és bona
Comentarios