TRIBUNALS

Condemnat a 3 anys i 11 mesos de presó per intentar matar la seva exparella a la Seu d'Urgell

Quan els Mossos d'Esquadra el van detenir, l'home va dir que "a la tercera no fallaria"
Els jutjats de Lleida, des de l'entrada a l'Audiència, amb la Seu Vella darrere. Imatge del 17 de setembre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Els jutjats de Lleida, des de l'entrada a l'Audiència, amb la Seu Vella darrere / Laura Cortés

L'Audiència de Lleida ha condemnat a tres anys i 11 mesos de presó un veí de la Seu d'Urgell acusat d'intentar matar la seva exparella. La fiscalia demanava 9 anys de presó. El judici es va celebrar el passat 25 de gener a l'Audiència de Lleida.

Els fets van passar l'agost de 2021, quan l'home, de 54 anys i que tenia una ordre d'allunyament de la dona, va anar a casa d'ella, va colpejar la porta mentre deia "he vingut a matar-te" i, com que la dona no el va obrir, va trencar la finestra i va llençar dins del pis una bossa amb un ganivet. Els Mossos d'Esquadra van arribar quan l'home seguia colpejant la porta per intentar entrar al pis i en detenir-lo va dir "a la tercera vegada no fallaré, ara ja sé què he fet malament i quan surti de la presó la mataré". El judici es farà a l'Audiència de Lleida dijous 17 de novembre a les 12 del migdia.

El ministeri públic sol·licitava que es condemnés l'home a 8 anys de presó per un delicte de temptativa d'homicidi, que se li imposés 8 anys de llibertat vigilada i que se li prohibís comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la víctima també durant 8 anys. També demanava que se li imposés 1 any de presó més per trencament de condemna -per incomplir l'odre d'allunyament- i que pagués una multa de 4.320 euros per un delicte de danys. Així mateix sol·licitava que indemnitzés la dona amb 1.185 euros pels danys causats a la porta i a la finestra.

L'acusat ja havia trencat una altra ordre d'allunyament amb anterioritat i des de llavors duia un dispositiu GPS de localització. El dia dels fets, abans de dirigir-se a casa de l'exparella, va anar a una zona muntanyosa sense cobertura i es va tallar el dispositiu per, segons la fiscalia, evitar ser localitzat. L'home va entrar en presó preventiva l'agost de 2021.

comentaris