TECNOLOGIA

Com guardar el certificat covid al mòbil per tenir-lo sempre a punt?

 T’expliquem, pas a pas, com guardar el teu certificat covid al mòbil —Android i iOS— per tenir-lo sempre a punt.
Certificat COVID al mòbil
photo_camera Certificat COVID al mòbil / FS

El certificat covid a Catalunya ja és imprescindible per accedir a bars i restaurants, gimnasos, locals d’oci nocturn, residències de gent gran i també casaments. Amb l’arribada de l’augment de contagis per la sisena onada del coronavirus i la variant òmicron, el govern català ha estès l’ús del passaport covid per evitar més restriccions, com la limitació dels aforaments o la reducció dels horaris. T’expliquem, pas a pas, com guardar el teu certificat covid al mòbil —Android i iOS— per tenir-lo sempre a punt.

Si el teu mòbil és un Android

Si el teu mòbil és un Android i vols tenir sempre a mà el teu certificat de la covid per ensenyar-lo fins i tot quan no tinguis connexió a internet, el primer que hauràs de fer és entrar al web o a l’aplicació de La Meva Salut i descarregar-te el passaport. Aleshores ja el tindràs al mòbil. El proper pas serà guardar-lo per no haver-lo de buscar cada cop que t’ho demanin en un local i vulguis entrar-hi tot i la covid.

Cita-previa-lamevasalut-271021-1024x576

Quan tinguis descarregat el certificat de la covid, entra al web app.getcovidpass.eu. A la banda superior dreta de la pantalla podràs desplegar el menú i escollir l’idioma: català, espanyol, anglès i fins a 15 més. Fet això, tria l’opció Crear el meu. La pàgina et demanarà acceptar el tractament de les dades per crear el passaport de la covid a la teva cartera mòbil. Quan acceptis, tens dues opcions: escanejar el QR del teu certificat de la covid o penjar el document en format PDF, JPG o PNG. Pots elegir l’opció que desitgis.

Aleshores, el sistema llegirà la informació i crearà un passi digital que podràs descarregar immediatament i guardar a la “wallet” del teu mòbil. Si no tens l’aplicació Yourwallet, caldrà que te la descarreguis de Google Play.

Certificat-covid-mobil-android-171221-1024x576

Si tens un mòbil iPhone

Si tens un mòbil iPhone i vols disposar del certificat de la covid en qualsevol moment, fins i tot sense connexió a internet, caldrà seguir una sèrie de passos. Primer, cal descarregar-se el passaport del web o l’aplicació de La Meva Salut. Tan bon punt tinguis el document al telèfon, entra al web app.getcovidpass.eu.

El primer que et demanarà la pàgina és acceptar el tractament de les teves dades, les quals només s’utilitzaran per crear el passaport de la covid a la teva cartera mòbil. A continuació, a la part superior dreta de la pantalla podràs escollir l’idioma, amb 18 possibilitats, entre les quals català o castellà. Fet això, tens l’opció d’escanejar el QR del teu certificat de la covid o penjar-lo en format PDF, JPG o PNG.

Després, el web et demanarà permetre el passi per a Apple Wallet i ja podràs afegir el certificat de la covid a la cartera mòbil.

certificat-covid-mobil-iphone-201221-1024x576