28.01.2022 |
Viure als Pirineus

Citats a declarar els alcaldes de Tremp i Sort per col·laborar amb l'1-O

Al degoteig de citacions als alcaldes de l'Alt Pirineu s'hi sumen els de Tremp i Sort

Joan Ubach
L'alcalde de Tremp, Joan Ubach
Citats a declarar els alcaldes de Tremp i Sort per col·laborar amb l'1-O

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló (PDeCAT), ja ha rebut la citació per anar a declarar a la fiscalia en relació a la seva col·laboració amb el referèndum de l'1-O. En les darreres hores també han rebut la citació altres alcaldes de capitals de comarca com el de Tremp, Joan Ubach, i el de Sort, Raimon Monterde. Perelló està cridada a declarar el proper divendres 22 de setembre a les dotze del migdia als jutjats de Cervera. Altres alcaldes de la demarcació de Lleida que se sumen al llistat dels que han rebut la citació pel seu suport al referèndum són els de Rialp (Pallars Sobirà), Gerard Sabarich, que també és vicepresident de la Diputació de Lleida i la del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell), Montserrat Messeguer, que també és la directora dels serveis territorials d'Interior. Tant Sabarich com Messeguer són del PDeCAT i en el cas del primer està citat dijous a les onze als jutjats de Cervera i la segona el dimecres a les deu als jutjats de Cervera.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha rebut aquest dilluns la citació per anar a declarar als jutjats de Cervera per la seva col·laboració amb l'1-O. En el cas de l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, se la cridat a declarar el proper dijous a les deu del matí als jutjats de Balaguer, i el de Sort, Raimon Monterde, el mateix dijous a les dotze, també als jutjats de Balaguer.

Fent recompte, els primers a declarar seran el de Mollerussa, Marc Solsona, que ho farà demà dimarts a la Fiscalia superior a Barcelona, per la seva condició de diputat al Parlament, i el de Pont de Suert, José Antonio Troguet, que ho farà també dimarts a les onze als jutjats de la Seu d'Urgell.

Dijous a les onze serà el torn de l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, a la fiscalia de Lleida i a la mateixa hora ho farà el de Rialp, Gerard Sabarich als jutjats de Balaguer. 

Tots els alcaldes de Ponent i Alt Pirineu i Aran que de moment han estat cridats a declarar són del PDeCAT menys el de Sort que és de la formació Fem Municipi. Els batlles han assegurat tots que es presentaran a la seva cita amb la justícia. 

Citats a declarar els alcaldes de Tremp i Sort per col·laborar amb l'1-O
Comentarios