27.11.2022 |
Viure als Pirineus

L'Alt Urgell i la Cerdanya comencen el curs amb el projecte "Mengem d'aquí"

Els pròxims dies 19 i 20 de setembre tindrà lloc la presentació del projecte a la Seu d’Urgell i a Puigcerdà, respectivament. A la Seu, l’acte tindrà lloc a les vuit del vespre a la sala Sant Domènec i a Puigcerdà a dos quarts de set de la tarda al Museu Cerdà.

mengem d'aqui logo bx
Logotip del programa "Mengem d'aquí"
L'Alt Urgell i la Cerdanya comencen el curs amb el projecte "Mengem d'aquí"

L’inici del curs escolar 2017-2018 a l’Alt Urgell i la Cerdanya ha coincidit amb la posada en marxa del programa “Mengem d’aquí”, la nova aposta per a una alimentació saludable, de proximitat i sostenible als menjadors escolars de les dues comarques. A la iniciativa s’hi ha adherit tots els centres educatius de la Cerdanya i tots els centres públics de l’Alt Urgell.

Els pròxims dies 19 i 20 de setembre tindrà lloc la presentació del projecte a la Seu d’Urgell i a Puigcerdà, respectivament. A la Seu, l’acte tindrà lloc a les vuit del vespre a la sala Sant Domènec i a Puigcerdà a dos quarts de set de la tarda al Museu Cerdà. La presentació tindrà dues parts: una explicació del projecte i una xerrada per part d’Ada Parellada, cuinera del restaurant Semproniana i reconeguda per la seva tasca a nivell pedagògic per millorar els hàbits alimentaris. Prèviament, Peralada impartirà un taller-berenar gratuït. A la Seu d’Urgell, el taller està programat a dos quarts de sis de la tarda al CETAP-Telecentre, mentre que a Puigcerdà es farà, també a dos quarts de sis, al menjador de l’Institut Pere Borrell. Cal fer inscripció prèvia a través dels consells comarcals.

El programa “Mengem d’aquí” neix amb l’objectiu de col·laborar amb les famílies per tal de garantir una alimentació bona, sana, equilibrada, variada i sostenible a través d’eines i trucs per facilitar el dia a dia. “A menjar s’aprèn menjant” és el lema de la iniciativa, que arrenca amb un menú conjunt per a tots els centres escolars que s’hi ha adherit i que ha estat dissenyat per la Fundació Alícia del Món Sant Benet. Progressivament, s’aniran afegint al projecte els productors alimentaris locals, que és també un dels objectius prioritaris del projecte.

La Fundació Alícia s’ha encarregat de la formació dels cuiners en aquest projecte i ha elaborat un menú conceptual en el qual es relacionen els aliments que cal incloure cada dia i es proposen una sèrie de receptes que cada cuiner elabora amb els seus propis criteris.

Tanmateix, el projecte va més enllà dels menjadors escolars, ja que també es posa a disposició de les famílies que el vulguin adaptar a la cuina de casa. Així, al web www.mengemdaqui.cat, les persones interessades hi trobaran tota la informació relativa al projecte, amb els menús dels centres escolars i exemples per fer esmorzars, berenars o sopars a casa, entre altres propostes.

“Mengem d’aquí” és una iniciativa del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya que compta amb la col·laboració dels consells comarcals de l’Alt Urgell i la Cerdanya i el finançament del Departament d‘Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

 

L'Alt Urgell i la Cerdanya comencen el curs amb el projecte "Mengem d'aquí"
Comentarios