Cinquanta-tres persones refugiades d'Ucraïna arriben a la Seu d'Urgell

Les 53 persones, entre les quals hi ha vint-i-dos menors, han arribat a la Seu d'Urgell en autocar, procedents de Barcelona

Refugiats ucraïnesos a la Seu
photo_camera Persones refugiades d'Ucraïna a l'alberg 'La Salle' de la Seu d'Urgell / @ajlaseu

Aquest divendres, al voltant de les 23h, han arribat amb autocar a la Seu d'Urgell, procedents de Barcelona, cinqunta-tres persones refugiades d'Ucraïna. El grup de persones ucraïneses configuren dotze nuclis familiars, entre les quals hi ha vint-i-dos menors. 

L'arribada, segons ha informat l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a través de les xarxes socials, ha estat coordinada per la Creu Roja de la Seu d'Urgell i ha comptat també amb un bon nombre de voluntaris i voluntàries ucraïneses de la Seu d'Urgell i de l'Alt Urgell que han col·laborat en l'acollida amb la traducció i el suport inicial. 

Les famílies refugiades s'allotjaran inicialment a l'Alberg del col·legi la Salle i el vicealcalde Jordi Fàbrega i el regidor de solidaritat Joan Gurrera han participat en la rebuda.

Crida a la ciutadania que disposi de pisos buits

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, i el regidor de Cooperació i Solidaritat, Joan Gurrera, han fet una crida a la ciutadania urgellenca que disposi de pisos buits que els puguin cedir, de manera temporal, per acollir a persones refugiades que arribin a la nostra ciutat procedents d’Ucraïna a causa de la invasió militar de Rússia.

Refugiats ucraïnesos a la Seu 2
Les persones refugiades d'Ucraïna.han arribat aquesta matinada a la Seu d'Urgell / @ajlaseu

“Ens dirigim a la ciutadania urgellenca arran de l’emergència provocada per la invasió de Rússia a Ucraïna, per l’èxode que està provocant, on més de tres milions de persones han hagut de marxar del seu país, i que també estan arribant a la Seu d’Urgell. Com ja vam manifestar des de l’Ajuntament, estem compromesos en ajudar-los i acollir-los”, ha  remarcat l’alcalde urgellenc Francesc Viaplana.  

Refugiats ucraïnesos a la Seu 3
Persones refugiades d'Ucraïna a l'alberg 'La Salle' de la Seu d'Urgell / @ajlaseu

 

Val a dir que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell està treballant, des del primer moment, conjuntament amb els dos albergs que té la Seu d’Urgell per a poder donar resposta a aquesta emergència habitacional dels refugiats i refugiades. “Això és una mesura provisional, ja que el què es necessita és poder oferir pisos buits o famílies urgellenques que vulguin acollir a casa seva persones refugiades”, ha subratllat l’alcalde de la Seu d’Urgell.

comentaris