22.05.2022 |
Viure als Pirineus

Cinc carreteres tallades i una quarantena amb ús obligatori de cadenes pel temporal de neu

El temporal de neu manté tallades cinc carreteres i a circular amb cadenes en una quarantena de vies de la xarxa viària del Pirineu i Preprineu, segons informa el Servei Català de Trànsit. Les carreteres tallades són la BV-4024 al Coll de Pal i la BV-5114 a Campins; la C-38 a Molló a Coll d'Ares, a la GIV-4016, a Toses; i la C-28 de Naut Aran a Port de la Bonaigua

foto_3310294
Un home trau la neu del seu cotxe a Altron, al Pallars Sobirà.
Cinc carreteres tallades i una quarantena amb ús obligatori de cadenes pel temporal de neu

Pel que fa la C-25 a Santa Coloma de Farners i a Espinelves ha quedat reobert poc després de les vuit del matí. D'altra banda, la C-16, que aquest diumenge va concentrar molts problemes per circular per l'acumulació de neu i els vehicles que no disposaven d'equipaments -especialment a la zona del túnel del Cadí-, ha quedat força normalitzada, tot i que encara calen cadenes de Bagà cap a Puigcerdà. D'altra banda, la circulació ferroviària de l'R3 es troba interrompuda entre Ripoll i Puigcerdà.

Com a conseqüència de la neu, aquesta matinada els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra han rescatat un grup de 60 estudiants atrapats a la carretera de Toses cap a la Molina i han estat traslladats a un hotel.

Segons informa Renfe, a les 07.36 hores el servei ha quedat interromput entre els dos municipis. S'han vist afectats el comboi amb sortida de Puigcerdà a les 06.17 h i arribada a l'Hospitalet de Llobregat a les 09.09h, que finalitza el recorregut a Ribes de Freser i el tren amb sortida de Puigcerdà  a les 07.27h i arribada a l'Hospitalet a les 10.33 h, que inicia el trajecte a Ripoll.

Fins que no es pugui garantir el pas per carretera en aquest tram no es podrà establir un servei alternatiu , pel que el servei de la línia R3 es realitza fins a Ripoll.

Tot el transport escolar suspès à la Cerdanya i a les cotes altes d'Osona i Moianès

La neu també ha obligat a suspendre a primera hora d'aquest dilluns al matí tot el transport escolar a la Cerdanya i a les cotes altes d'Osona i el Moianès, a la zona de Collsupina. També han quedat afectats diversos transports del Berguedà, com per exemple la ruta escolar entre La Rodonella i els Instituts de Berga, les rutes des de Borredà cap als instituts de la capital del Berguedà i l'Escola d'Educació espacial; totes les fins a l'Institut Alt Berguedà de Bagà, totes fins a l'Escola de la Pobla de Lillet, la ruta de Saldes a l'Escola Serrat Voltor, de Vallcebre i les dues rutes entre Viver i Serrateix.

A més, al Berguedà, el municipi de Sant Julià de Cerdanyola s'ha quedat sense subministrament elèctric i aquest matí es gestiona que una màquina llevaneus netegi la BV-4021 perquè Endesa pugui portar un equip electrogen, segons informa Protecció Civil.

Al Ripollès, tampoc hi ha transport escolar a les cotes altes de Primària i Secundària i a Campdevànol; al Solsonès tampoc n'hi ha a la zona nord (Coma-Solsona) i a l'Alt Urgell ha quedat suspesa la ruta entre Tuixent i La Seu; entre La Vansa Tuixent i Escala la Seu; entre Estamariu i la Seu i, per últim, en alguns trams entre Lles-La Seu fins a Martinets i Vicis-La Seu a partir de la Farga de Moles.

En canvi, a la Val d'Aran no consten incidències relacionades amb el transport escolar.

Per tot plegat, Protecció manté activada la fase d'alerta del pla Neucat.

Cinc carreteres tallades i una quarantena amb ús obligatori de cadenes pel temporal de neu
Comentarios