GASTRONOMIA

Casa Mestrepere de Pobellà obté el 1r premi al Concurs Nacional d'Hamburgueses de carn de vedella autòctona

L'explotació de la Vall Fosca ha aconseguit el primer premi en la categoria "hamburguesa de carn de vaca bruna ecològica" en el marc del Festival Gastronòmic la Muussegada d'Olvan.
Assumpta Codinachs i Ramon Font de casa Mestrepere de Pobellà
photo_camera Assumpta Codinachs i Ramon Font de casa Mestrepere de Pobellà / AL TEU GUST

El passat cap de setmana, Olvan va celebrar amb molt d'èxit la primera edició del festival gastronòmic la Muussegada dedicat a la divulgació i a la promoció del consum de carn de vedella de les tres races autòctones com la vaca de l'Albera, la Bruna dels Pirineus i la Pallaresa. 

La vessant més professional del festival era el primer Concurs Nacional d'Hamburgueses de Vedella, en el que hi varen participar 13 ramaderies i les seves hamburgueses van estar valorades per un jurat tècnic format per 5 persones on hi havia tres mestresses de casa, el president de la Federació de la Bruna dels Pirineus i el reconegut i premiat xef Oriol Rovira del restaurant Els Casals de Sagàs. 

IMG_2962
Firalia del jurat tècnic

Els guanyadors per categories van ser:

Categoria hamburguesa carn de vedella bruna eco

Mas Trullàs de Calders (Moianès)

Categoria hamburguesa carn vaca bruna eco

Casa Mestrepere de Pobellà (Pallars Jussà)

Categoria hamburguesa carn de vedella bruna 

Cal Font de Sagàs (Berguedà)

IMG_2958 (1)
Hamburgueses presentades al primer Concurs Nacional d'Hamburgueses de Vedella d'Olvan

Categoria hamburguesa carn d'anoll bruna 

Cal Font de Sagàs (Berguedà)

Categoria hamburguesa carn de vedella albera 

Mas l'Arbreda de Sant Martí de Llémena (Gironès)

Categoria hamburguesa carn d'anoll albera eco

Baussitges de l'Espolla (Alt Empordà)

 Al capvespre del dissabte unes 200 persones van poder tastar i berenar amb les hamburgueses de carn de vedella autòctona presentades per les ramaderies concursants i el seu maridatge amb vins de la D.O. Pla de Bages.