ESPAIS NATURALS

La Casa dels Parcs del Pirineu presenta el material creat per Meteopirineus sobre meteorologia i geologia

La guia fa una descripció general de la geologia del Parc, disposa d’un apartat sobre les roques que s’hi troben i presenta un seguit d’itineraris geològics.
Parcs dels Pirineus 1
photo_camera La Casa dels Parcs del Pirineu, situada a la Seu d’Urgell / FS

Divendres vinent, 16 de setembre, la Casa dels Parcs del Pirineu, situada a la Seu d’Urgell, acollirà la presentació de dos projectes de Meteopirineus que han comptat amb ajuts del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Guia Geològica del PNAP

A les 10 hores, es presentarà la Guia geològica del Parc Natural de l’Alt Pirineu, unes fitxes pedagògiques vinculades a la guia i el jardí de roques de Rubió. La guia fa una descripció general de la geologia del Parc, disposa d’un apartat sobre les roques que s’hi troben i presenta un seguit d’itineraris geològics. També s’han editat unes fitxes pedagògiques perquè grups d’alumnes puguin realitzar, segons el seu curs acadèmic, diferents tallers de geologia vinculats a aquest espai natural.

Jornada presentació guies PNAP

Seguidament, cap a les 10.30 hores, es presentaran les actuacions vinculades a la meteorologia del Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb una exposició itinerant i un vídeo amb anècdotes de padrins i padrines de la zona relacionades amb el clima, per difondre els valors climàtics del Parc Natural i conservar la memòria històrica relacionada amb aquests fenòmens meteorològics. Amb la finalitat de divulgar els trets climatològics característics del territori, també s’ha editat material divulgatiu i s’han realitzat sortides de camp i jornades de voluntariat per mesurar les illes de calor de diferents municipis.

Parcs dels Pirineus 2
La Casa dels Parcs del Pirineu, situada a la Seu d’Urgell / FS