DADES ACTUALITZADES COVID19 (15 JUNY)

Onze nous positius per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

S'han comptabilitzat 449 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, onze més que ahir
photo_camera Entrada principal a l'Espitau d'Aran/FS

El Departament de Salut ha informat que aquest dilluns dia 15 de juny, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran s'han comptabilitzat 449 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, 11 més que el dia anterior. També es manté, des del 18 d'abril, fa més d'un mes, la xifra de 30 morts, 13 en hospitals, 7 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 8 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 85 positius. Les altes hospitalàries acumulades han estat 176, una més que ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l’hospital de la Seu seguim sense pacients ingressats per COVID19 ni pendents de resultats." Pel que fa a l'àmbit de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha informat que " 47 veïns i veïnes aïllats: 5 són casos confirmats, 16 són sospites i 26 són contactes sense símptomes; des de l’inici de la pandèmia ja s'ha donat l'alta a 404 persones. Cap canvi respecte a ahir".

Hospital de Cerdanya

Segons ha informat l'alcalde de Puigcerdà i President del Patronat da Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, "

Actualment a l’Hospital de Cerdanya no hi ha cap pacient ingressat amb COVID-19 ni cap cas pendent de diagnòstic. Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat 51 positius, dels quals 38 han ingressat a l'Hospital de Cerdanya. Hi ha hagut 5 trasllats a centres catalans i 1 a un establiment francès. 33 pacients han rebut l'alta i són al seu domicili".

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell el nombre de contagis és de 75, de sospitosos 885 i de morts per coronavirus 6. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 70 i 24 casos positius i 492 i 305 de sospitosos respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts, 118 contagiats i 959 sospitosos i a la Vall d'Aran 151 casos d'infectats i 586 sospitosos i 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 12 contagis, 173 sospitosos i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 69.753 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. 

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.116 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 79.

A més, 1.118 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 39.086 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 14.827 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Gràfica coronavirus 16 06

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.469 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.805 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.085 a una residència i 790 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut.