08.12.2022 |
Viure als Pirineus

RECONEIXEMENTS

El cantant Pau Donés, guardonat a títol pòstum amb la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts 2020

Pau Donés, el cantant de Jarabe de Palo, era una persona molt estimada al Pirineu.
Pau Donés a l'inici del concert de Jarabe de Palo a Luz de Gas, el 23 de desembre del 2019 (horitzontal)
Pau Donés al concert de Jarabe de Palo a Luz de Gas, el desembre del 2019 / Pere Francesch
El cantant Pau Donés, guardonat a títol pòstum amb la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts 2020

El govern espanyol ha distingit amb la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts 2020 a títol pòstum al cantant de Jarabe de Palo Pau Donés. Així ho ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres a proposta del ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes.

Pau Donés, molt estimat al Pirineu

Pau Donés, el cantant de Jarabe de Palo, era una persona molt estimada al Pirineu. Va morir el passat 9 de juny a 53 anys. Nascut a Montanui, un poble a vint minuts del Pont de Suert, a l'Alta Ribagorça, tenia casa a Bagrgue, a la Vall d'Aran. Pau Donés va decidir traslladar-se al seu estimat Pirineu per acomiadar-se d'aquesta vida d'una forma tranquil·la i reposada.

El govern espanyol ha distingit a 32 personalitat i institucions de la cultura amb amb la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts 2020. A més de Pau Donés, també s'ha distingit al dissenyador Andrés Sardá. Entre els guardonats també es reconeix al cantant català Manolo García, així com els actors Álvaro de Luna, Carlos Hipólito, Adriana Ozores, Antonio Resines i Emma Suárez, els directors de cinema Montxo Armendáriz i Álex de la Iglesia o la presidenta del Patronat de la Fundació Federico García Lorca, Laura García Lorca.

El guardó distingeix a les persones i entitats que hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagi atorgat importants serveis al foment, desenvolupament o difusió de l'art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

El cantant Pau Donés, guardonat a títol pòstum amb la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts 2020
Comentarios