01.07.2022 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

Gonzàlez-Cambray dona més marge a les escoles per aplicar el nou currículum i assegura que no dimitarà

El conseller ha comparegut des del Departament després de no poder inaugurar el Saló de l'Ensenyament per una protesta de docents i assegura que no dimitirà
Vaga docents
Concentració de docents a la Plaça de les Monges de la Seu d'Urgell / FS
Gonzàlez-Cambray dona més marge a les escoles per aplicar el nou currículum i assegura que no dimitarà

Els centres que ho vulguin podran continuar aplicant els currículums actuals el curs vinent. Ho ha anunciat el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en una compareixença a la seu del Departament, després de no haver pogut inaugurar el Saló de l'Ensenyament de Barcelona per la protesta d'un grup de docents en el segon dia de vaga.

Cambray vaga
El conseller d’Educació, Josep González Cambray, en roda de premsa aquest matí / ACN

Ha avançat també que s'han recollit part de les aportacions fetes a l'esborrany del currículum i ha anunciat que la propera setmana s'explicarà a les direccions com queden. Pel que fa a la vaga, ha assegurat que entén en cansament del col·lectiu però que "en cap cas" pensa dimitir, tal i com li demanen els sindicats. Precisament els ha instat a tornar a les meses sectorials.

Increpen el conseller d’Educació, abans que s’obrissin les portes del Saló de l'Ensenyament

Mig centenar de docents ha irromput aquest matí per la força al pavelló de Fira de Barcelona on se celebra el Saló de l’Ensenyament per increpar el conseller d’Educació, Josep González Cambray, abans que s’obrissin les portes del recinte. Una vegada dins, els docents han recorregut les instal·lacions encara buides de públic cridant consignes contra el conseller i demanant la seua dimissió, coincidint amb el segon dia de vaga convocada al sector a Catalunya contra la gestió de González Cambray.

Cambray vaga 2
Un grup de docents irromp al Saló de l'Ensenyament de Barcelona, on havia de comparèixer el conseller d'Educació / Maria Belmez / ACN

Els manifestants porten pancartes en les que es pot llegir frases com "no són cinc dies, són deu anys" (en al·lusió a les retallades en Educació) o "Cambray ets un esborrador" o "Cambray no tens classe". Està previst que el conseller d’Educació inauguri el Saló a primera hora del matí. Poc després de les 09.00 hores, altres docents s’han afegit a la protesta que s’està duent a terme dins del recinte firal.

Gonzàlez-Cambray dona més marge a les escoles per aplicar el nou currículum i assegura que no dimitarà
Comentarios