SALUT

Set de cada deu infants pirinencs, de 5 a 11 anys, tornaran a l'escola sense vacunar

El 33,8% de la població de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran porta ja la tercera dosi de la vacuna de record.
Pla mitjà de la infermera posant la tireta a una nena després de posar-li la vacuna, a Igualada. Imatge del 15 de desembre de 2021 (Horitzontal)
photo_camera Una infermera posant la tireta a una nena després de posar-li la vacuna / ACN

Segons les dades proporcionades pel Departament de Salut, el 33,8% de la població de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran porta ja la tercera dosi de la vacuna de record contra la Covid. El percentatge més alt es dona entre les persones més grans de 80 anys (86,4% a la regió sanitària del Pirineu), seguit de les de 70 a 79 (80,7% al Pirineu), les de 60 a 69 anys (62,8% Pirineu), les de 50 a 59 anys (30,6% Pirineu), i les de 40 a 49 anys (17,3% al Pirineu).

Vacunació tercera dosi la Pobla de Segur(Foto: Vacunació de la tercera dosi a la Pobla de Segur/ SALUT)

Pel que fa a la primera dosi, el 31,7% dels infants de 5 a 11 anys de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran ja han iniciat el procés de vacunació. O el que és el mateix, set de cada deu infants tornaran a l'escola, aquest dilluns, sense vacunar.

El retorn a les escoles

Pel que fa al retorn a les escoles després de les vacances de Nadal, dilluns que ve, la Comissió de Salut Pública ha aprovat un canvi en el protocol i passa a recomanar que s'eliminin les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat aquest divendres, només s'haurà de confinar l'aula si hi ha cinc o més casos positius o afectació del 20% o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior a set dies. Fins ara, en les etapes d'educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, el confinament de la classe s'havia de fer quan es detectava un positiu. La Comissió de Salut Pública recomana aquesta modificació "amb l'objectiu de garantir la presencialitat".