25.01.2022 |
Viure als Pirineus

PIROSLIFE

Un caçador mata l'ossa Sarousse a la Vall de Bardaixí de la Ribagorça aragonesa

L'home diu que ha actuat en defensa pròpia i la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació
Ossa Sarousse
Imatge facilitada pel govern aragonès de l'ossa Sarousse
Un caçador mata l'ossa Sarousse a la Vall de Bardaixí de la Ribagorça aragonesa

L'ossa Sarousse ha mort aquest diumenge a conseqüència d'un tret d'un caçador, que ha al·legat que ha disparat en defensa pròpia. Els fets han passat a la Vall de Bardaixí a la comarca de la Ribagorça aragonesa. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat agents de Protecció de la Naturalesa, membres de la Patrulla Os del Govern d'Aragó i el Seprona de la Guàrdia Civil, que han certificat la mort de l'ossa. Tècnics del govern aragonès realitzaran la necròpsia del plantígrad aquest mateix dilluns. La Seprona s'ha fet càrrec de la investigació.

Ossa Sarousse twitter

Morta després de Cachou

L'ossa Sarousse es va reintroduir el 2006 al Pirineu francès, tot i que durant aquests anys s'ha mogut també per la Vall d'Aran i per la Vall de Bardaixí, on l'han matat.

La mort de Sarousse passa només uns mesos després de la de l'os Cachou a l'abril d'aquest mateix any 2020: els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran van trobar el cadàver de Cachou a les muntanyes del municipi de Les, a la Vall d'Aran. 

Una polèmica mort que encara s'investiga -el cas encara està sota secret de sumari- i que ha acabat aquest mateix mes de novembre amb la detenció d'un agent de Medi Ambient del govern aranès.

Un caçador mata l'ossa Sarousse a la Vall de Bardaixí de la Ribagorça aragonesa
Comentarios