MOBILITAT

El Bus del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici arrenca a partir del proper 22 de juny

El servei de bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici incrementarà el nombre de freqüències aquesta temporada.
Bus del Parc
photo_camera El bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a Taüll / @parcscat

Enguany, el servei de bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici estarà operatiu del 22 de juny al 30 de setembre. Així mateix, a partir de l’1 de juliol, es posarà en marxa el tram comprès entre la Pobla de Segur i l’embassament de Sallente, coincidint amb el període de funcionament del telefèric de la Vall Fosca.

Els horaris d'aquesta temporada estan reajustats per a evitar retards i estan adequats per a donar una major qualitat en el servei i per enllaçar amb diferents serveis de transport públic que connecten amb Lleida i Barcelona i amb la línia de tren Lleida - la Pobla (FGC). Els autobusos permetran també el transport de fins a 5 bicicletes per vehicle.

Es continuaran mantenint els codis QR a les diferents parades per facilitar l’accés a la informació per part dels usuaris i fent la compra en línia dels bitllets per mitjà de la pàgina web de l’operador.

Bus del Parc 2
El bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici / @accioclimatica

El preu dels bitllets varia segons el recorregut i s’aplica un descompte del 50% als bitllets d’anada i tornada. 

Aquests serveis formen part del projecte Interreg Europe Last Mile, que promou la implementació de sistemes de transport sostenibles per accedir a àrees rurals d’interès turístic i en què participa el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través del Parc Nacional.

Durant l’any 2023 El Bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que va estar operatiu del 23 de juny al 30 de setembre i durant el pont del Pilar, va transportar un total de 13.319 viatgers, un 22,4% més de viatgers que la temporada anterior, quan en va transportar 10.883. Paral·lelament el servei ha suposat un estalvi de 16,6 tones d’emissions de CO2, generat per les persones que van canviar el cotxe privat per el servei. Són 3 tones de CO2 més que al 2022, quan l'estalvi va ser de 13,6 tones de CO2.