BISBAT D'URGELL

El Bisbat d'Urgell prioritzarà la recuperació de les misses als pobles més grans i als que tenen capellà resident

Les comunions es programaran a partir del juliol i altres celebracions ho faran en funció de les fases de desescalada
photo_camera Façana del Palau Episcopal del Bisbat d'Urgell/laseu.cat

El Bisbat d'Urgell ha anunciat que reprendrà la seva activitat prioritzant la celebració de les misses dels diumenges "sobretot" a les ciutats i capitals de comarca, parròquies grans i pobles on hi ha capellà resident. La decisió s'ha pres "tenint en compte l'aforament i la facilitat per complir les mesures de prevenció i higièniques" a aquests temples, mentre s'espera que "més endavant" també es pugui recuperar l'activitat als pobles més petits. La diòcesi ha publicat un document amb orientacions davant la imminent represa de l'activitat religiosa. En aquest també informa que les comunions es faran a partir del mes de juliol. Altres celebracions com batejos o bodes es programaran segons l'evolució de les fases de desescalada.

Les parròquies i els llocs de culte del Bisbat d'Urgell reprendran les misses amb participació de fidels en funció de les fases de desescalada que es vagin determinant en cada moment als diferents territoris del Bisbat: Principat d'Andorra, regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, Regió Sanitària de Lleida i el Ripollès, a la regió sanitària de Girona. La diòcesi espera recuperar l'activitat "extremant la prudència" i no descarta fer-ho de forma esglaonada, "pel bé de la salut de les persones".

Bisbe d'Urgell
(Foto: Arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives)
D'aquesta manera, la prioritat del Bisbat és assegurar al celebració de les misses dels diumenges a les poblacions grans i als pobles on hi ha capellà resident, mentre que "més endavant" també preveu assegurar l'eucaristia als pobles petits.

Així mateix, el Bisbat ha indicat que donada la situació actual i per "respecte", la comunió es donarà a la mà, s'utilitzarà mascaretes i es mantindrà la distància de seguretat, així com també s'utilitzarà gels hidroalcohòlics a l'entrada del temple. També es demana desinfectar el temple i els seients i vetllar perquè no hi hagi aglomeracions ni a l'entrada ni a la sortida de les celebracions.

També es reprendran els enterraments a les parròquies, cementiris o tanatoris d'acord amb les mesures que les autoritats determinin en cada moment. Altres celebracions com batejos o bodes es programaran segons les fases de desescalada, mentre les comunions es celebraran a partir del mes de juliol.

comentaris