04.12.2022 |
Viure als Pirineus

BIBLIOTEQUES

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell acull l’exposició 'Tu tens la clau'

La mostra, que ens ensenya les claus per abordar conductes de risc, es pot visitar fins el 27 d'octubre.
Tens la clau
La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell acull l’exposició 'Tu tens la clau' / laseu.cat
La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell acull l’exposició 'Tu tens la clau'

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dilluns la inauguració de la tercera parada de l’exposició 'Tu tens la clau', una mostra que aquest 2022 recorre quatre biblioteques de les demrcacions de Lleida i també de l'Alt Pirineu. A la inauguració hi han assistit l'alcald de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, el vicealcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Marian Lamolla, la cap de la Central de Biblioteques a Lleida, Nati Moncasi, la directora de la biblioteca, Lourdes Esteve, així com la directora del Servei d’Atenció a les Addiccions de Lleida de Projecte Home, Sònia Font.

Projecte Home
La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dilluns la inauguració de la tercera parada de l’exposició 'Tu tens la clau' / @projectehomeCAT

L’exposició serà a la biblioteca fins el 27 d’octubre. Enguany aquesta exposició itinerant ja ha fet parada al Pont de Suert i Agramunt, i finalitzarà l’itinerari a Alcarràs, a la Biblioteca Joaquim Montoy entre el 2 i el 30 de novembre. 

Les claus per abordar conductes de risc

L’exposició sorgeix de la necessitat de treballar en la prevenció del consum d’alcohol i altres drogues, sobretot entre els adolescents i joves. L’última enquesta ESTUDES 2021, del Ministeri de Sanitat, indica que en el darrer any un 73,9% dels joves de 14 a 18 anys va beure alcohol, un 30,7% va fumar tabac mentre que un 28,6% va consumir cànnabis, tractant-se de la substància il·legal més consumida. Per abordar aquestes qüestions, l’entitat va dissenyar l’exposició posant el focus en els perills de les drogues i centrant l’atenció en una sèrie d’aspectes fonamentals per al desenvolupament de la persona, que són claus per tal de construir una vida més plena, saludable i lliure de conductes de risc com ara l’abús de drogues. Així, el format de l’exposició es basa en cinc portes que cal explorar per tal d’aprofundir en l’autoconeixement i que conviden a reflexionar a través de la interacció, oferint claus per obrir-les. Tot i que centrada en un primer terme en els joves i les seves famílies, l’exposició vol arribar també al públic general per abordar conductes de risc sovint invisibilitzades perquè compten amb l’acceptació social, com ara l’abús del consum d’alcohol. 

Servei d’Atenció a les Addiccions a Lleida

L’exposició “Tu tens la clau” és una activitat de prevenció i sensibilització que complementa els programes de tractament de les addiccions que Projecte Home porta a terme a la demarcació de Lleida, amb seu a Tremp i Balaguer. L’entitat atén cada any a una vuitantena de persones amb addiccions de la demarcació de Lleida així com els seus familiars.

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell acull l’exposició 'Tu tens la clau'
Comentarios