Banca Privada d'Andorra: De 30.000 euros al dia a 2.500 euros a la setmana

La setmana passada, quan va esclatar l'escàndol de la Banca Privada d'Andorra (BPA), els clients de l'entitat podien treure fins a 30.000 euros al dia. Aquest dilluns la situació va empitjorar considerablement i ara els clients ja només poden traure 2.500 euros a la setmana. Molts han qualificat la situació com a "corralito".

banca-privada-andorra--644x362
photo_camera La BPA té un futur incert.

La Banca Privada d’Andorra (BPA) ha decidit limitar la retirada de diner en efectiu a 2.500 euros setmanals per a cada client de l’entitat bancària. Aquesta decisió s’ha pres per evitar la retirada massiva de dipòsits de BPA per part dels seus clients després que el banc hagi estat intervingut.

Durant aquest dilluns es van veure llargues cues davant les oficines de l’entitat de clients preocupats per la situació.

El banc va ser intervingut pel Govern andorrà dimecres passat després que el Tresor dels Estats Units fes un comunicat acusant l'entitat financera de participar en el blanqueig de diners procedents d'organitzacions criminals de Rússia, la Xina i Veneçuela.La denúncia feta pels Estats Units implicava els directius de l'entitat. Aquests directius haurien actuat de manera conscient facilitant transaccions en nom de blanquejadors de capitals i a canvi, haurien rebut importants comissions.