METEOROLOGIA

Avís per possibles nevades en cotes baixes del Pirineu i ús de cadenes al Port de la Bonaigua

És obligatori l'ús de cadenes o pneumàtics d’hivern a la C-28 al port de la Bonaigua
Port de la Bonaigua cadenes 4 nov 2022
photo_camera Una màquina llevaneu a la C-28 al Port de la Bonaigua / Marta Lluvich

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per possibilitat de nevades a cotes tant mitjanes com baixes avui dimarts arreu del Pirineu. La previsió del MeteoCat per a les comarques pirinenques apunta que al matí la cota de neu ja està entre els 1.100 metres, a la Val d'Aran, i els 1.600 metres, a la Cerdanya, mentre que a l'Alt Urgell i al Pallars se situa en els 1.400. El Servei Català de Trànsit també ha informat que és obligatori l'ús de cadenes o pneumàtics d’hivern a la C-28 al port de la Bonaigua.

Dia gris amb més pluges

Aquest dimarts acabarà de passar la primera pertorbació de la setmana, i ho farà, sobretot, entre la matinada i el matí. De matinada plourà a qualsevol indret del país, mentre que, durant el matí, la precipitació es concentrarà sobre la meitat nord. Les quantitats seran modestes en general, però localment abundants cap al vessant sud de l'Alt Pirineu. La cota de neu durant aquesta fase del dia baixarà dels 1.800 metres als 1.200 metres a l'Alt Pirineu. 

Durant la tarda quedaran precipitacions més residuals al Pirineu, amb una cota de neu que anirà baixant i se situarà cap als 800 metres al vespre.