17.08.2022 |
Viure als Pirineus

ENERGIA

Una avaria deixa 20 hores sense llum als veïns d'Arsèguel, el Pont de Bar i diversos pobles del Baridà

Segons ha informat l'empresa PEUSA, el problema es va iniciar ahir diumenge a la tarda arran de la tempesta de llamps que va afectar l'Alt Urgell i la Cerdanya, quan un llamp va impactar en una torre elèctrica i la va deixar inutilitzada.
Arsèguel Hotel Font del Genil
Un establiment hoteler a Arsèguel /tripadvisor
Una avaria deixa 20 hores sense llum als veïns d'Arsèguel, el Pont de Bar i diversos pobles del Baridà

Una avaria en el subministrament elèctric ha afectat aquest diumenge i dilluns els municipis del Baridà, a cavall de l'Alt Urgell i la Cerdanya. La incidència no s'ha pogut solucionar del tot fins avui a primera hora de la tarda.

L'avaria ha causa perjudicis econòmics en alguns hotels i establiments de turisme rural de la zona, els quals teníen les cambres frigorífiques plenes en uns dies de juliol i agost on l'ocupació turística és del cent per cent.

Segons ha informat l'empresa PEUSA, el problema es va iniciar ahir diumenge a la tarda arran de la tempesta de llamps que va afectar l'Alt Urgell i la Cerdanya. Un llamp va impactar en una torre elèctrica i la va deixar inutilitzada. L'estructura està situada en una zona de molt difícil accés, al nucli de la Quera, cosa que ha complicat les tasques de reparació. L'afectació ha abastat des de la Quera fins a Martinet de Cerdanya.

Martinet i el riu Segre
Martinet de Cerdanya i el riu Segre

Mentre ha durat l'avaria, la companyia ha instal·lat grups electrògens per intentar facilitar el subministrament en alguns dels nuclis afectats, però no a tots. Entre ells hi havia Arsèguel, on la pluja va afectar el concert de les Colònies Folk que hi havia programat a la tarda, en el marc de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu. Tampoc es van instal·lat grups electrògens al Pont de Bar, Aristot, o bé Castellnou de Carcolze, entre altres.

Aquesta tarda,  passades les 14h, s'ha pogut restablir la connexió convencional a tota la zona, tot i que els tècnics han matisat que encara es pot produir alguna interrupció a causa dels treballs de reparació. Des de PEUSA han agraït la comprensió en relació amb aquesta incidència i han demanat disculpes per les molèsties que hagi pogut ocasionar.

Una avaria deixa 20 hores sense llum als veïns d'Arsèguel, el Pont de Bar i diversos pobles del Baridà
Comentarios