CRISI CORONAVIRUS

Augmenten els grups escolars confinats als centres educatius pirinencs

A l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell hi ha 10 grups i 241 persones confinades
dav
photo_camera Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell /FS

Augmenten els grups escolars confinats als centres educatius de l'Alt Pirineu i Aran. Els últims casos positius de coronavirus detectats a l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell, a l'Institut de Tremp, a l'IES Joan Brudieu de la Seu d'Urgell i a l'Escola Vedruna i IES Pere Borrell de Puigcerdà, han fet créixer el nombre de persones confinades.

Més de 200 alumnes i  vint professionals, entre docents i treballadors, de l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell, es van sotmetre aquest dimarts a proves PCR. Així es va acordar després que el Departament de Salut detectés la presència de vuit alumnes positius asimptomàtics per Covid en una mateixa aula, a part de diversos professors, a final de la setmana passada. Un grup de pares va sol·licitar fer-se també el test.

Dades actualitzades al Pirineu

Segons dades del Departament d'Ensenyament a través de l'aplicació  Traçacovid, ara mateix hi ha 23 grups confinats corresponents a 17 centres educatius de la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu i Aran, amb una afectació sobre 547 persones. Pel que fa al nombre de positius de covid-19 dels 10 últims dies, la xifra arriba a 18.

A l'Alt Urgell hi ha cinc centres afectats: el col·legi la Salle, que té 1 grup confinat i 23 persones confinades; l'Escola Albert Vives amb 1 grup confinat, 22 persones confinades i 1 positiu; l'escola Pau Claris, amb 10 grups confinats, 241 persones confinades i 2 positius; IES Joan Brudieu, amb 3 grups confinats, 87 persones confinades i 6 positius; i, l'Institut La Valira de la Seu d'Urgell, amb 2 persones confinades,

A la Cerdanya hi ha cinc centres afectats: Escola Alfons I de Puigcerdà, amb 1 grup confinat i 19 persones confinades; IES Pere Borrell, amb  2 grups confinats, 42 persones confinades i 1 positiu; Escola Vedruna de Puigcerdà, amb 2 grups confinats i 50 persones confinades; Escola Bac d'Alp, amb 1 grup confinat, 18 persones confinades i 1 positiu; i, Escola Jaume I ZER Baridà-Batllia, amb 1 positiu de covid-19 dels 10 últims dies.

A la Val d'Aran hi ha quatre centres afectats: Institut d'Aran, amb 2 persones confinades; Escola Loseron de Naut Aran, amb 16 persones confinades i 1 positiu; Escola Sant Ròc de Bossòst, amb 2 persones confinades; i Escola Ruda de Naut Aran amb 1 positiu.

Al Pallars Jussà hi ha tres centres afectats: l'Institut de Tremp, amb 2 grups confinats, 39 persones confinades i 3 positius; l'Institut de la Pobla de Segur, amb 1 persona confinada; i l'Escola Els Raiers de la Pobla de Segur amb 1 positiu de covid-19 dels 10 últims dies. 

Pel que fa al Pallars Sobirà hi només una persona confinada a l'escola Montsent de Pallars de Rialp.

l'Alta Ribagorça no hi ha cap grup ni persona confinada i tampoc cap positiu de covid-19 dels 10 últims dies.