UNIVERSITATS

Arrenquen les proves de selectivitat per als alumnes pirinencs a la Seu, Tremp i Vielha

A la Seu d'Urgell les proves es realitzenc al poliesportiu i a Tremp i Vielha als instituts
Pla general de desenes d'estudiants preparats per fer el primer examen de les PAU al pavelló poliesportiu que s'ha habilitat a la Seu d'Urgell per dur a terme la selectivitat. Imatge del 8 de juny de 2021. (Horitzontal).
photo_camera Les PAU al poliesportiu de la Seu d'Urgell / Albert Lijarcio

Els alumnes pirinencs de segon curs de batxillerat han començat aquest dimarts, a les nou del matí, les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), en una convocatòria marcada encara per la covid-19. Els examens es fan a la Seu d'Urgell, Tremp i Vielha i s'hauran de complir totes les mesures de prevenció del contagis, tot i que no serà obligatori fer l'examen amb mascareta.

Canvi d'ubicació a la Seu d'Urgell

Un total de 240 alumnes de segon curs de batxillerat del Pirineu -43 més que al juliol de 2020- han començat a les nou d’aquest matí les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) al pavelló poliesportiu municipal de la Seu d’Urgell. D’aquestes 240 estudiants, 69 provenen de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), 51 de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya) i 120 són estudiants que han cursat Batxillerat a Andorra i que sols s’examinen de matèries de la fase específica.

Val a dir que enguany s’ha hagut de canviar d’espai a causa de l’increment d’estudiants i de les mesures de distància social que s’han de guardar durant la realització de les proves. Els exàmens de les PAU tindran avui i fins aquest pròxim divendres 11 de juny. El tribunal està constituït pel president i 10 vigilants/correctors.
 
Els exàmens es realitzen en horari de matí i de tarda, s'inicien a les 9 del matí, a les 12 del migdia i a les 3 de la tarda. Els resultats de les PAU es publicaran el dia 25 de juny. Per sol·licitar revisió d’exàmens s’haurà de demanar del 25 al 28 de juny. Els resultats de la revisió sortiran el dia 7 de juliol.
 
La selectivitat de setembre tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de setembre, mentre que la formalització de la matrícula per realitzar la selectivitat al setembre serà del 19 al 23 de juliol.

A Catalunya

Un total de 39.775 estudiants han començat a les 9.00 hores les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Aquests estudiants van començar el curs amb normalitat el 2019 però al març del 2020 la pandèmia ho va canviar tot. Després del confinament, aquest curs han compaginat les classes en línia amb les presencials. El que no ha canviat són els nervis a les portes de les seus on es fan els exàmens, ultimes repassades i ànims entre professors i alumnes. Com l'any passat, les entrades s'han fet de forma esglaonada i un cop a l'aula, separació entre examinats. A la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB) uns cartells informaven que els examens estaven disponibles en català, castellà i aranès.