AEROPORTS

Arrenquen els vols regulars a Madrid des de l'Aeroport de la Seu d'Urgell

Una aeronau ATR 72-600 de setanta places, de la companyia Air Nostrum, s'ha encarregat d'inaugurar el vol regular, 37 anys després.

portada
photo_camera Imatge del primer vol a Madrid des de l'aeroport de la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

L’aeroport d’Andorra-la Seu d'Urgell ha viscut avui una jornada històrica amb l'estrena, aquesta tarda, dels vols regulars La Seu d'Urgell - Madrid. Puntualment, a les 16.50h, un aparell ATR 72-600 de setanta places, de la companyia Air Nostrum, s'ha enlairat per damunt del serrat d'Ensiura en direcció a l'aeroport de Barajas, a la capital d'Espanya, on ha arribat quan tocaven les 18.45h. Aquest ha estat el primer vol regular en 37 anys.  Unes hores abans, un avió de les mateixes característiques havia enlairat a l'Aeroport de Barajas a les 14.30h i aterrat al de la Seu d'urgell a les 16 hores tal com estava previst. 

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha expressat la seva satisfacció per la inauguració dels vols regulars i ha parlat de jornada històrica per la ciutat de la Seu d'Urgell, l'Alt Urgell i Andorra. Amb la posada en marxa d'aquesta activitat comercial, el nostre territori s'obre al món, facilitant tant l'arribada de visitants a casa nostra, com la possibilitat dels pirinencs i pirinenques de viatjar sense haver de desplaçar-se a les grans capitals, ha manifestat l'alcalde urgellenc.

20211217_164220(Foto: Imatge feta minuts abans d'enlairar-se el primer avió cap a Madrid /Feliu Sirvent)

El vol regular des de l'aeroport d'Andorra-La Seu està operat per la companyia Air Nostrum, que va ser la guanyadora de la concessió propiciada pel Govern d'Andorra. Una licitació que té una durada d’un any i que compta amb una aportació econòmica de l’executiu andorrà de 600.000 euros. Els vols regulars a Madrid són d’anada el divendres i de tornada el diumenge. Ara, l'objectiu és obrir rutes regulars des de la Seu d'Urgell amb París i Lisboa.

Simulacres previs

Amb anterioritat a la inauguració dels vols regulars d'avui, l'aeroport d'Andorra-La Seu va acollir diversos simulacres . A mitjans de novembre van ser les denominades "proves de càrrega", que serveixen per comprovar que el circuit dissenyat des de l'arribada dels usuaris a la infraestructura i fins al seu embarcament funcionava de manera adequada. Una trentena de persones van prendre part en el simulacre en el paper de passatgers, els quals van haver de fer el procés de facturació de l'equipatge, l'emissió i recollida dels tiquets i passar per la zona dels controls de seguretat. Des d'Aeroports de Catalunya i del Govern d'Andorra van considerar que les proves havien estat un èxit. 

20211217_164307

El primers avions de la companyia Air Nostrum s'han enlairat aquesta tarda. Foto: Feliu Sirvent.

El segon simulacre, en aquest cas d'emergència, es va produir el passat 14 de desembre, en coordinació amb la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). Es tractava d'un simulacre d’emergència aeronàutica per comprovar la implantació del seu Pla d’Autoprotecció i posar a prova els temps de resposta, la coordinació i les comunicacions dels diferents equips operatius en la gestió d’una emergència.

comentaris