ECONOMIA

Aragonès inaugura el nou centre logístic de Taurus i destaca la presència de l'empresa a 120 països

La multinacional compleix 60 anys i amb el nou equipament podrà doblar la seva capacitat d'emmagatzematge a Oliana
Taurus centre logístic
photo_camera El president Aragonès inaugura el nou centre logístic de Taurus / Albert Lijarcio

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest matí l’ampliació del centre logístic de Taurus a Oliana (Alt Urgell), on ha destacat la intenció del Govern d’ampliar el teixit manufacturer del país: “El compromísamb el sector industrial és del tot inequívoc” el sector industrial és del tot inequívoc”, ha afegit durant la clausura de l’acte a les instal·lacions de l’empresa.

Taurus centre logístic 3
El president Aragonès ha inaugurat el nou centre logístic de Taurus / Albert Lijarcio

El cap de l’executiu ha destacat que l’empresa d’electrodomèstics, que fa 60 anys des de la seva fundació a la localitat, “és un exemple d’aposta de futur per continuar reindustrialitzant el nostre país amb aquest nou centre logístic que es posarà en marxa les properes setmanes”. El president també ha destacat la necessitat de “pensar en gran, treballar conjuntament amb les institucions i comprometre’s amb el territori”.

Aragonès ha recordat l’objectiu de la Generalitat d’augmentar el pes del PIB industrial al conjunt de l’economia. “Avui, Catalunya, amb un pes de la indústria del 19,8%, se situa lleugerament per sobre de la mitjana de la Unió Europea. De cara el 2025 volem arribar al 22% i el 2030 al 25%”, ha concretat.

Taurus centre logístic 2
Foto de grup en la inauguració del nou centre logístic de Taurus a Oliana / Albert Lijarcio

El president ha recordat que Taurus pot jugar un paper protagonista en aquest objectiu i ha parlat del difícil context econòmic actual en el qual, “Catalunya ha de pensar en gran” i ha de perseguir grans fites com “esdevenir un actor protagonista per liderar el disseny i producció del xip europeu, un element estratègic i determinant pel futur de la nostra economia”, ha conclòs.

El doble de capacitat

Taurus Group ha invertit 4 milions d’euros en el seu nou centre d’operacions de 15.000 metres quadrats que té com a funció consolidar el seu punt neuràlgic logístic per abastir el mercat europeu. Aquesta estratègia s’emmarca dins del seu pla d’expansió internacional pel qual ja més del 70% de les seves vendes procedeixen de fora de l’Estat espanyol. El nou centre logístic estarà dotat d’intel·ligència artificial i duplicarà la capacitat actual d’emmagatzematge.

La Generalitat ha estat sempre en estret contacte amb la companyia, tant oferint-li els serveis de les oficines d’ACCIÓ a l’exterior, com assessorant o amb ajuts per a tirar endavant projectes concrets.